Naša egzibicionistička instagram kultura i pokret koji slavi ljudsko telo u svim oblicima izrodili su pod svetlima reflektora dete ljubavi: fotografije parova iz njihove spavaće sobe.

Partneri se skidaju u donji veš (ili manje od toga) u profesionalnim studijima ili kod kuće, pa se bacaju u razne seksi poze pred kamerama.

„To je grana posla koja je u ludom procvatu trenutno“, kaže Majk Alebah, vlasnik studija Allebach Photography u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji. On procenjuje kako će takve fotografije do sledeće godine biti glavni izvor njegovih prihoda i verovatno je u pravu.

Nedavno istraživanje zapravo pokazuje da je gotovo polovina parova u vezi spremna na erotsko poziranje.

„Klijenti traže ličnije i intimnije fotografije - nešto što je samo za njihove oči“, objašnjava Delija Vašington, vlasnica kompanije Boudoir by Delia Renee u Filadelfiji.

Vruće fotke mogu poslužiti za obeležavanje godišnjice ili bitnog datuma za parove, biti dokaz koliko su seksi ili čak postati i način da se očvrsne veza.

Zajedničko skidanje gotovo ili skroz do gole kože takođe stvara osećaj opasnosti, što može podstaknuti uzbuđenje u vezi, kaže seksualni edukator Pamela Madsen, osnivačica senzualnih retritova Back to the Body.

Izlazak iz zone komfora takođe može upaliti iskru žudnje, dodaje seksualni ekspert Luren Dumit.

Želite svoju zajedničku hemiju da zabeležite kamerom? Cene se u SAD kreću između 150 i 2.000 dolara, u zavisnosti od fotografa i da li uz to želite i frizuru i šminku. I potpuno je normalno da ste u početku nervozni.

„Niko nikada još nije ušao i rekao - uradićemo ovo savršeno“, kaže Majk Alebah. „Ali tokom avanture slikanja parovi se zbližavaju.“

Profesionalac vas može voditi kroz ceo proces, uključujući biranje odeće (ako se odlučite na nju!), dodavanje modnih dodataka (na primer duga ogrlica za vas i kravata za vašeg dragog) i estetiku fotografije (crne i bele, u boji, lagano zamućene, moderne, svetle…)

Fotografi obično započinju sa pitomim fotografijama u odeći. Jednom kad se malo opustite, vi i vaš dragi možete preći na skidanje jedno drugog, možete se gledati u oči, smejati ili naprosto uživati u trenutku.

„U našem studiju nema osuđivanja. Možete biti normalni ili čudni koliko god želite“, kaže Vašington. Samo zapamtite da niste na snimanju pornića.

Kad su fotografije gotove, možete izabrati omiljene kao seksi umetnost koja će krasiti zidove vaše spavaće sobe ili ih sačuvati u tajnom albumu samo za vas dvoje (naravno da treba da dogovorite pravila šta će biti sa fotografijama ako jednog dana raskinete). Čak i ako slike ostanu sakrivene ispod vašeg kreveta, adrenalin će vas sigurno dugo držati. „Čoveče, ne mogu da verujem da smo ovo uradili“ trenutak može dodati novi nivo poverenja vašem odnosu.

Na sledećoj strani pročitaje 4 koraka do vrućih fotografija...