Nema sumnje, brz, vruć, žestok seks donosi puno uzbuđenja u vezi i to nam je svima jasno. Ali one slatke, senzualne spore noći ostavljaju veći trag u sećanju. Takva iskustva pomažu nam u fizičkom i psihičkom spajanju s našom drugom polovinom.

Upravo zato isprobajte sledećih 15 naučno dokazanih pokreta (i poteza) za maksimiziranje tih slatkih osećaja.

Tantrički poljubac

Kada ste u pozi u kojoj ste licima okrenuti jedno prema drugome, približite usne blizu partnerovim (gotovo u poljubac, ali ipak malo dalje) i udahnite kada vaš partner izdahne. Zašto? „Senzacija koju osetite kao da dišete jedno za drugo vrlo je moćna i erotična“, kaže učiteljica tantre Ksanet Pejlot i autorka knjige Living an Orgasmic Life.

Koristi reči

Prema rečima psihijatra i terapeutkinje specijalizovane za seks i veze Dijon Metcger, komunikacija u toku akcije može podstaknuti lučenje hormona sreće, serotonina i dopamina u mozgu pa savetuje tri intimna načina na koja se možete izraziti:

Šaputanje slatkih reči

Šaputanje u nečije uvo stvara osećaj trnaca po vratu, što je u stvari automatska reakcija tela. Dori Gater, psihijatar i stručnjak za veze, savetuje korišćenje zamenice TI u rečenicama (poput: TI me pališ) jer time dajemo do znanja da nam je u mislima samo naš partner. Neka naučna istraživanja pokazala su da ako osobi šapućete naredbe (pravila, instrukcije) u desno uvo, veća je verovatnoća da će vas poslušati.

Iscrtajte detalje

Dok vodite ljubav, ne ustručavajte se da izrazite ono što vam se sviđa. Gater kaže da čak i ne mora da ima samo seksualnu konotaciju. Ona savetuje komplimente poput: „Sviđa mi se dodir tvoje kože“ ili „Sviđa mi se ovaj pregib na tvom telu“. Kada partneru date do znanja da u njemu vidite nešto posebno, to pojačava vašu vezu.

Nastavak na sledećoj strani...