Priče o seksu koji je trajao celu noć ili preko nekoliko sati su jako česte, pogotovo kod muškaraca koji vole da se hvale svojom izdržljivosti, ali novi podaci sakupljeni uz pomoć aplikacije i igračke za seks zvane Lovely, otkrivaju malo drugačiju istinu.

Aplikacija zadužena za praćenje seksa pokazuje da seks prosečnog para traje kraće nego što smo mislili (i što drugi vole da se misli).

Nakon obrade informacija sakupljenih od 432 para i više od 2000 seksualnih susreta, rezultati pokazuju da seks prosečnog para traje oko 12 minuta.

Rezultati su poprilično poražavajući, ne samo zbog toga što prosečni muškarac očigledno laže o tome koliko može izdržati, nego i zbog toga što prosečnoj ženi treba više od 12 minuta da bi se uopšte dovoljno uzbudila kako bi krenula prema orgazmu.

Predhodna istraživanja pokazuju da je prosečna žena manje sklona doživljavanju orgazma ako seks traje kraće od pola sata, što znači da uz ove prosečne brojke samo nadprosečno uzbuđene žene seks završavaju sa smeškom na licu.

Izvor: index.hr