# Dobar seks se planira

Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka, pa smo i kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks verovatno skloni da pomislimo kako je najbolje da do njega dođe bez plana.

"Upoznali smo se u tri, u krevetu smo bili u pola četiri", za mnoge je šifra prave strasti.

No, u stvarnosti, stvari baš i nije tako. Znanje da će biti seksa uzbuđenje je samo po sebi.

Čak i svakodnevne stvari na koje inače ne obraćamo pažnju, poput nanošenja make upa, ili češljanja, postaju mali erotizirajući rituali. Da o oblačenju seksi veša ni ne govorimo. Kad znamo da će biti seksa, predigra počinje, a samim tim povećava se uzbuđenje - pre i za vreme samog odnosa.

# Dobar seks je seks koji je učestao

Dobro znamo - ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, pre ili posle upadamo u rutinu, pomalo se osećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu… Razmislite još jednom, jer seks je izuzetak - učestalost može pojačati želju.

Kad smo seksualno uskraćeni, svaki odnos je poput serviranja večere gladnom. Može li se takav usredsrediti na nijanse ukusa, na finese servirane poslastice? Teško, prava gastronomija počinje tamo gde glad prestaje.

"Kad smo seksualno uskraćeni, svaki odnos je poput serviranja večere gladnom…"

Slično je i u krevetu - učestalost nas ohrabruje na eksperimente, na traganje za svojim vlastitim seksualnim identitetom, na promenu, na dinamiku pod kojom se misli na nešto sasvim drugo od menjanja poza. Iako su i različite poze pritom itektako dobrodošle.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...