Bez obzira na dužinu trajanja veze ili emocije koje partneri osećaju jedno prema drugom, seks može biti veoma dobar, ali i mnogo loš. Postoji mnogo faktora koji utiču na seksualnu želju, strast i opuštenost u vezi, a koji kategorično deluju na seks. Šta god da je u pitanju, budite sigurni da postoji rešenje. 

VIŠE: Ovo je recept za loš seks: Predlažemo da ga ne praktikujete

Prvo i osnovno je da uočite šta nije u redu, kako biste popravili vaš odnos i uneli strast i požudu u vezi.

Zato vam Cosmo predstavlja 4 najčešća problema i savete kako da ih rešite.

1. Dosadna rutina

Kada ste tek započeli vezu, varnice su sevale na sve strane. Želeli ste jedno drugo uvek i svuda, jako često i u svim mogućim pozama. Sada, nakon nekog vremena, imate osećaj da je vaš seksualni život postao nezanimljiv. I ovo je, verovali ili ne, sasvim normalno. Mnogi parovi u dugogodišnjim vezama zapadnu u seksualnu rutinu - tačno znate kada gde ćete imati seks, i u kojoj pozi. Ok, postoji šansa da promenite čak nekoliko poza, ali jako dobro znate kako će vaš seks teći. Parovi koji su dugo zajedno tačno znaju šta pali partnera i upravo iz tog razloga svaki put igraju na sigurno. Podsetite ga koliko je zabavno u seksu isprobati nešto novo - nabavite seksi rublje, sačekajte ga goli nasred kuhinje ili inicirajte neku novu pozu, koju do sada niste probali. Sigurni smo da će i on prihvatiti igru!

VIŠE: 10 načina da loš seks učinite boljim

2. Tehničke poteškoće

Možda ste ponekad ostali u šoku zato što se njemu nije digao/nije mogao svršiti/svršio je pre nego što je ušao u vas. Ovakve teškoće se mogu dogoditi i mladim muškarcima u najboljim godinama, a uzroci mogu biti fizičke i psihičke prirode, iako su najčešće ovo drugo. Ako se ovi problemi javljaju samo povremeno, onda zaista nemate razloga za brigu. Vaš partner je verovatno pod stresom ili samo ima neke druge, bitnije stvari na pameti. Čak i loša ishrana, kao i nedostatak kondicije mogu rezultirati ovim problemima. Ako se problem ipak ponavlja prečesto ili stalno, nije loša ideja da zajedno posetite seksualnog terapeuta.

3. Samopouzdanje bez temelja

Ovaj problem se odnosi na sledeću situaciju: vaš partner se svim silama trudi da vas zadovolji, kad god razmenjujete nežnosti i pritom ima nastup kao da je apsolutni kralj seksa čiji svaki potez pokreće talas uzdaha, orgazama i leptirića u stomaku. Ali uzdasi, orgazmi i leptirići izostaju jer on ipak nešto ili ništa ne čini kako treba. Nemojte odmah pomisliti kako ste baksuz koji je završio u vezi s preslatkim frajerom koji je grozan u krevetu. Verovatno je razlog samo taj što od prvog dana kada je s nečim krenuo kako ne treba, vi ste o tome ćutali, a on je nastavio stvari obavljati na način koji je mislio da vam odgovara. Razgovarajte s partnerom ili smislite mali zadatak, kako bi rešili probem. Najbolje je da obboje  precizno opišite 10 stvari/pokreta koji vas dovode do ludila. 

VIŠE: Nikada ne biste pomislile: 8 seks poza koje muškarci ne vole!

4. Vaš je libido veći od njegovog

Postoji mnogo muškaraca kojima libido nije jako visok, ali su retki oni koji će to priznati. Mnoge žene koje imaju znatno viši libido od svojih partnera, mogle bi se zbog toga osećati loše,plašiti se da partneru nisu dovoljno privlačne ili pomisliti da imaju problema s nimfomanijom. Bez brige, niste nimfomanka i potpuno je normalno što često imate potrebu za seksom s vašim partneom. Isto tako, ne mora značiti da ga seksualno ne privlačite. Jednostavno vaš i njegov libido nisu na istom nivou i to je nešto što morate prihvatiti. Nikako to nemojte shvatati lično!