Običan i prilično dosadan seks koji se "odrađuje" nije ništa čega treba da se stidite. Mnogi parovi koji su u dugim vezama muku muče sa ovim problemom. Ali situacija nije beznadežna, još uvek možete da imate strastveni seks kakav ste imali na početku veze.

Ne ignorišite znake

Monotonija je lična

Brak bez seksa se definiše kao odnos u kome dolazi do seksa manje od deset puta godišnje. Ali rutinski seks je više od toga. Ono što je rutinsko jeste to što par ne oseća uzbuđenje i strast. Ipak, pojedincima to odgovara.

Kako da prevaziđete monotoniju

Ukoliko imate osećaj da otaljavate ili imate seks čisto reda radi, to znači da ste zaglibili. Ljudi stvaraju navike, zato ova situacija nije toliko tragična. Mnogi na seks gledaju kao na posao, na zadatak koji bi trebalo da se obavi. Parovi koji istražuju i isprobavaju nove stvari, ređe dolaze u stanje sekusalne monotonije.

VIŠE: Pažljivo čitajte: 7 stvari koje baš svaki muškarac želi u krevetu

Razgovarajte o seksu sa partnerom

Nije lako pričati o seksu, čak ni sa osobom sa kojom ste u vezi. Ipak, ako želite da se vratite na početak kada je sve pucalo, morate da porazgovarate. Izrazite svoje fantazije i želje. Budite iskreni. Recite da biste otvorili vrata za nove seksualne doživljaje.

Poštujte jedno drugo

Nemojte da svaljujete krivicu na partnera. Umesto toga sarađujte, budite tim i zajedno popravite ono što je neophodno. Ipak, jedna strana je uvek više frustrirana - imajte to na umu.

Flertujte

Nakon razgovora, krenite malim koracima. Osvežite vezu flertovanjem. Mnoge stvari se prepreče između muškarca i žene, zato je bitno povratiti stari sjaj. Dajte komplimente, pošaljite bezobrazni sms ili fotografiju.

Kreativnost je uvek dobar začin

Kreativnost ne dolazi sama, morate da je prizovete, Inspirišite se koristeći isključivo svojih pet čula. Upalite mirišljave sveće ili se namažite losionom za telo egzotičnog mirisa. Isprobajte ulja za masažu ili kupite novi, seksi veš. Trudite se da nadražite sva čula svog partnera.

Probajte nešto novo

Nemojte se stideti da isprobate igračke za odrasle. Svi mi volimo da se poigramo. Idite i zajedno odaberite igračke, to će vas uzbuditi i stimulisati.

VIŠE: 5 trikova koji će začiniti klasičnu misionarsku pozu

Seks je uvek dvosmerna zabava 

Napravite dobru atmosferu

Morate da se potrudite da biste napravili seksi atmosferu. Masaža, romantična večera ili zajedničko tuširanje... Ugovorite seksi veče i neka svaka strana pripremi bezobrazno iznenađenje za onu drugu.

Neka predigra traje

Većina razmišlja samo o orgazmu, a to može samo da potera naš seksualni život unazad. Seks je dvosmerna zabava i uživanje, pa se zato trudite da udovoljite jedno drugom.

Izvor: Menshealth.rs