Samozadovoljavanje se još uvek čini tabu temom iako 92 procenta žena priznaje da masturbira. Masturbiranje može da poboljša vaše raspoloženje i celokupan seksualni život, ali može da učini čuda za vaše zdravlje.

Poboljšava kvalitet sna

Nećete više brojati ovce, jer ne možete da zaspite, budući da je masturbiranje zapravo prirodni uspavljivač. Samozadovoljavanje proizvodi endorfin, esencijalnu hemikaliju koja vam pomaže da ublažite bol, oslobodite se od stresa, relaksirate i da lakše zaspite.

VIŠE: 10 stvari koje sigurno niste znale o ženskoj masturbaciji

Ojačava mišiće

Spremne za trening? Masturbiranje tonira karlične i analne mišiće. Ne samo što su ojačani mišići karlice preduslov za bolji seks, već mogu da smanje i šansu za nekontrolisano mokrenje.

VIŠE: 10 razloga zašto je masturbacija ženama draža od seksa

Olakšava menstrualne bolove

Prema podacima sajta WebMD, samozadovoljavanje zapravo može da vam olakša i ublaži menstrualne bolove. Senzitivnost pre menstruacije, bolovi u leđima, grčevi u stomaku, mogu da nestanu ako redovno masturbirate. Samozadovoljavanje smanjuje protok krvi do karlice.

Ublažava infekcije urinarnog trakta

Ne samo da samozadovoljavanje ublažava sve bolove i nelagodnost, već proteruje stare bakterije iz materice. Još jedan razlog da zavolite solo seks.

Snižava rizik od drugog tipa dijabetesa

Žene koje iskuse više strastvenijih orgazama imaju veliku otpornost na dijabetes drugog tipa.