Muškarci imaju reputaciju da su pohotni po ceo dan, svaki dan. Ali i žene to umeju da budu. Anketa koja je nedavno sprovedena otkrila je da 65 odsto žena i 69 odsto muškaraca smatraju da je idealno imati seks nekoliko puta nedeljno. Šteta što to najčešće nije slučaj – većina parova u njihovim dvadesetim i tridesetim godinama imaju seks jednom nedeljno ili nekoliko puta mesečno preneo je Kinsi Institut.

Pitate se zašto se čaršavi u spavaćoj sobi ne zapale malo češće? Krivite pretrpane rasporede. Studija je otkrila da parovi daju prioritet spavanju i poslu u odnosu na seks – ostavljajući veoma malo vremena za zajedničke večere i ono što posle njih najčešće sledi. Ove noći bez seksa imaju ozbiljne posledice na kvalitet zadovoljstva i intime u vezi. Studija sugeriše da ukoliko se požuda između partnera smanjuje, povećavaju se šanse za svađe i nezadovoljstvo odnosom.

Ali, postoji prilično jednostavno rešenje za ovaj problem. Reč je o brzoj i neobuzdanoj strasti, za koju ćete sigurno  moći da nađete malo vremena, pitanje se samo kako da je probudite! Sa kratkom predigrom (ili ukoliko samo skinete svoju odeću), susret može trajati kraće od biranja muzike za vašu plejistu do posla.

Bonus: Možete imati zdravstvene beneficije od seksa. „Seks je fizička aktivnost , tako da preporučujem da ga upržnjavate onoliko često koliko vežbate, ali on takođe i pomaže da se opustite i ojačava vašu vezu,“ rekao je Hari Fič, urolog i specijalista reproduktivne medicine i autor knjige The New Naked. Brzinski seks podstiče spontanu strast u vašoj vezi. „Ponekad žene žele da budu priterane uza zid“ rekao je Fič. „Ukoliko je to ono što želite, brzinski seks je idealan.“ 

Čak iako ne doživite orgazam, vaše telo će doživeti nalet adrenalina i oksitocina koji je zadužen da se osećate dobro. Uz malo vežbe i prepuštanja, ni orgazam ubzo neće više biti problem. Nije važno da li je u pitanju kuhinjski pult dok raspremate namirnice, bitno je da imate zadovoljstvo u malom vremenskom okviru.

Pročitajte ova četiri saveta, koji će vam u tome pomoći.

Koristite maštu

Uzbuđenje počinje u mozgu. Pošaljite bezobraznu poruku vašem partneru da mu stavite do znanja šta će se desiti kada se budete videli. „Ovo je sjajan način da flertujete u vezi,“ rekao je seks ekspert dr. Ijan Kerner, autor knjige She Comes First.

Ne osećate se prijatno da šaljete takve poruke? Ipak probajte! Prema Oliviji Baniusevic, koautorki knjige Flirtexting, što drskija poruka (kao što je „jedva čekam da skinem svu odeću sa tebe“) može jasno da stavi do znanja šta želite od njega. Kasnije, kada ste zajedno, potrudite se da ostavite telefon: Studija objavljena u Žurnalu Seksualne Medicine ustanovila je da kada žene ignorišu telefon, laptop i TV mogu da se pobude za samo 30 sekundi.

Birajte neobične lokacije

U jednoj anketi žene su upitane o neobičnim lokacijana na kojima bi volele da imaju seks i 39 odsto njih je odgovorilo da ga žele na plaži, a sledeće na listi su vrela kupka, negde napolju i toalet restorana ili noćnog kluba.

„Mozak je najveći seks organ, i svaki put kada probate nešto novo, vi stimulišete apetit mozga za novosti,“ objasnio je Kerner. Ali ipak pratite zakon kada birate mesto, na kojima nema kamera (ne želite za završite na YT) i gde nećete završiti sa policijskom kaznom. Ukoliko niste spremni da rizikujete, izaberite praznu sobu (sa mogućnošću zaključavanja vrata) na zabavi ili nekom drugom privatnom događaju.

Neka bude klizavo

Vlažnošću vam vaše telo stavlja do znanja da se spremno za seks, ali često je za to potrebno vremena. „Skoro svim ženama je potrebna dodatna vlažnost u jednom trenutku, bez obzira na njihove godine,“ rekao je Fič, koji sugeriše da trebate da imate lubrikant na bazi vode pri rukama. Mala količina vas može učiniti entuzijastičnim za seks i učiniti da neprijatan bol nestane. Zapravo, žene koje koriste lubrikant tokom seksa imaju više nivoe zadovoljstva od onih koje ne koriste, navedeno je u studiji Centra za sekusalno zdravlje na Indijana Univerzitetu.

Idite direktno

Nemojte trošiti vreme na komplikovane akrobatske poze (sačuvajte to za dugačke eksperimentalne sesije). Za promenu, ako osećate potrebu da imate brzinski seks ujutru kada se probudite, navedite svog muškarca direktno na to. Verujte da mu neće smetati. Dogi poza može da se desi na mnogim lokacijama i da donese brze orgazme vama i duboku prenetraciju njemu. Ukoliko ste izabrali sto, misionarska poza je savršena za stimulaciju klitorisa. Ili probajte seks u stajaćem položaju ukoliko imate muškarca koji to može da izdrži.