Tokom većeg dela godine Hedonizam II je opušten nudistički rizort u Negrilu na Jamajci, koji uglavnom posećuju sredovečni Amerikanci koji se svake godine vraćaju i prepuštaju čarima prirode. Ali tokom dve hiperseksualne nedelje godišnje, ovaj rizort dočekuje parove koji su raspoloženi za šotove u barovima na otvorenom, ne oklevaju da izlože svoje guze uticaju prirodnih elemenata i… Imaju seks sa svima ko im se dopadne. Ovo je četvrta polugodišnja Young Swingers Week (Nedelja mladih svingera).

Otišla sam tamo sa Majkom, svojim dečkom sa kojim sam u monogamnoj vezi već dve godine (okej, to nije njegovo pravo ime). Razgovarali smo o seksu utroje, ali samo na nivou ideje, kao recimo: „Možda bismo mogli da uzmemo hipoalergenskog psa!“ Zaglavili smo se u heteronormativnoj pat poziciji: ja sam više bila za frajera, a Majk bi radije uključio devojku. Dok smo se raspakivali u hotelskoj sobi, znam da smo se oboje pitali da li bi rešenje moglo da podrazumeva oboje.

Sledećeg jutra, upoznala sam Breta, osnivača Young Swingers Weeka (YSW). Plav, dobro građen („Da li bi mogla da napišeš da imam 40-ak godina?“), odiše pozitivnim vibracijama u stilu koledž bratstva, živi na Floridi i vodi YSW sa svojom ženom Lesli, turističkim agentom, koja radi puno radno vreme u njihovoj kompaniji. I on se nada da će to postati njegova glavna preokupacija, ali trenutno glavni izvor prihoda mu je dizajniranje veb sajtova. (Zamolili su nas da ih oslovljavamo samo imenom.)

PROČITAJTE I... Ispovest: Imala sam seks sa dečkom najbolje drugarice

Bret je rezervisao 40 soba za prvi YSW, a na kraju je prodao 100. Oko 350 ljudi posetilo je YSW u martu 2016, tokom kog su u Hedonizmu II nastojali da privuku mlađu, ugledniju klijentelu, objasnio mi je Bret. (Cene se kreću od 200 dolara po osobi dnevno, što je slično kao i u ostalim all-inclusive jamajčanskim rizortovima). I da, sve vreme je bio go kao od majke rođen dok smo razgovarali. Potom je Majku i meni dao ogrlice sa zelenim perlicama, što je označavalo naš soft swap status - a to znači bez penetracije, samo ljubljenje, oral i „sve izuzev“.

Prvi par koji smo upoznali bili su Aleks (30), socijalna radnica sa zanosnim oblinama, i njen muž Majkl (39), koji radi za veliku tehnološku kompaniju. Njih dvoje su iz Pitsburga i nose ogrlice sa crvenim perlicama, što označava njihov full swap status. U braku su šest godina, a prihvatili su svingerski stil života nedugo posle rođenja njihovog sina koji ima 3 godine. „Moja želja za seksom porasla je posle rođenja bebe“, ispričala mi je Aleks. Nasuprot stereotipu da odstupanje od monogamije iniciraju muškarci, zapravo je Aleks predložila da začine svoj brak. „On će zauvek biti moj. Ali da li je drugi penis bio u mojoj vagini od kada smo stupili u brak? Jeste.“

„Da li ti želiš?“

Postoje dve vrste svingera, objasnili su nam Aleks i Majkl: seksualni svingeri, koji su zainteresovani isključivo za seks, i društveni svingeri, kao što su oni, koji vole da upoznaju drugi par pre nego što uskoče sa njima u krevet. „Volimo da izađemo na večeru sa njima“, objasnila nam je. Mi smo upravo sedeli na večeri sa njima. 

Svaka noć bila je rezervisana za novu temu, recimo Veče učenika i učenica, Veče fetiša, Veče šešira i visokih potpetica. Rezultat je bio nestvaran: muškarci u mrežastim majicama, odrasle žene sa kikicama i niz providnih plastičnih štikli u redu pred bifeom. Majk i ja smo bili među retkima koji su ostali u civilnoj odeći.

PROČITAJTE I... Ispovedaonica: Strastvena noć koju ćemo uvek pamtiti

Do treće večeri, Aleks i Majkl su postali naši de facto vodiči, objašnjavajući nam jezik, tradiciju i pravila o sigurnom seksu. Aleks nam je rekla da svi koriste kondome i daje nam potpuni uvid u situaciju: „Iskreno bih rekla ljudima ako bih imala neku seksualno prenosivu infekciju.“ Svinguj sa drugima kako bi želeo da drugi svinguju sa tobom. Ili već tako nekako. 

Posle treće zajedničke večere, Majk i ja smo se vratili u našu hotelsku sobu (sami). 

„Možda će zvučati kao da sam puna sebe“, promumlala sam kroz penu. „Ali mislim da oni žele da svinguju sa nama.“ 

„Kako znaš?“, pitao me je on. 

„Da li ti želiš?“, ni sama nisam bila sigurna. 

„Da li ti želiš?“

„A ti? Uf, ovo je glupo.“

Na sledećoj strani nastavak