Svima nam se to dešavalo: umesto slatkog romantičnog poljupca koji ste očekivale, vaš dragi vas je zabalavio poput nezasitog bika. I dok ste vi pokušavale da obuzdate njegov jezik, činilo se da je on potpuno uživao u tome! Mokri poljupci su toliko česti među muškarcima, da se verovatno pitate da li su oni u stvari programirani na ovakve postupke. Kako stvari stoje, vrlo je moguće da je to tačno. Eksperti su se bavili istraživanjem šta podstiče seksualnu privlačnost i uzbuđenje, saznavši da vaš dragi počinje da vam se raduje kao zlatni retriver iz jasno određenih razloga. I ne samo to, postoje vrlo konkretne prednosti ovakvih poljubaca. Ovo su stvarno uzbudljiva otkrića...

Šok broj jedan: iako vam se možda ne čine seksi, balavi cmokići vas uzbuđuju više nego što ste toga svesne, otkrivaju naučnici. Muška pljuvačka sadrži u sebi hormon testosteron, koji ima dejstvo afrodizijaka. „Muškarci su možda aljkavi u ljubljenju zbog toga što podsvesno pokušavaju da prenesu više testosterona na ženu“, objašnjava antropolog doktor Helen Fišer, autor knjige Why Him? Why Her?. „Moguće je da se na ovaj način povećava uzbuđenje i kod žene.“ Teorijski, što je poljubac vlažniji, to ćete vi primiti više testosterona i više ćete se uzbuditi.

I šok broj dva: balav poljubac može da bude pokazatelj činjenice da je vaš dragi potpuno osvojen. „Mnogi muškarci povezuju ovakav poljubac sa strašću, pošto su filmovi prepuni scena sa parovima koji se dave  jedno u drugom“, kaže doktor Lisa Daglas, koautor izdanja The Sex You Want. „I zbog toga oni žele da izvedu takav poljubac i sa vama jer za njih on znači strast i uzbuđenje.“ Muškarcima je često vrlo nelagodno da govore o tome koliko im značite“, dodaje Daglas. Umesto toga, oni će izraziti svoja osećanja delima, poklanjajući vam dramatičan poljubac. Shvatite to kao način da vam iskažu svoj entuzijazam zbog vaše veze i intenzitet požude koju osećaju.

Ali tu postoji samo jedan mali problem. I pored toga što su prednosti ovih vlažnih poljubaca stvarno kul, devojke ipak ne bi trebalo da trče kući na tuširanje posle poljupca svog voljenog. Svi možemo da se složimo da postoji velika razlika između sočnih poljubaca koji su seksi i onih drugih koji su stvarno pravo balavljenje. I zato je misija na devojkama da akciju preusmere ka ovim sočnim vrelim momentima. „Ako vam dragi servira više nego što možete da podnesete, nežno se odmaknite svaki put kad njegov jezik odluta van granica prijatnog“, predlaže Daglas. (Nežno mu prođite prstima kroz kosu dok se izmičete, kako ne biste pokvarile trenutak i da on ne pomisli da vam nije do maženja.)

Preuzmite inicijativu i ljubite ga na način kako želite da on ljubi vas i to može da bude još jedan trik. Možete čak i to da pretvorite u igru tako što ćete ponavljati njegove pokrete koji vas pale (dok ćete potpuno zanemariti one koji vam ne prijaju) i polako pokušati i njega da navedete da ponavlja vaše pokrete. Naravno, i pored ovih defanzivnih taktika, desiće se da se vaš muškarac povremeno zanese. U tim trenucima, možda bi bilo najbolje da se prepustite. Jer i pored toga što su nežni kisići super, kao i sve što uz to ide, ovi balavi nesavršeni ipak nose nešto više: bliskost i spontanost. Kad vas frajer tako poljubi možete da budete potpuno sigurne da se izgubio u vama i u trenutku. I ako nas pitate, to je tako superseksi.