Kada ostanete sami, sedite i razmislite. Postavite sebi nekoliko pitanja poput: "Da li je on TAJ?" i "Da li je zapravo sposoban za emotivnu vezu?" . Postoji mnoštvo stvari koje govore da nije.

Osobe koje nisu u stanju da uzvrate nežnost i ljubav najčešće nazivamo "emotivnim vampirima". Takve osobe su naučile samo da uzmaju, ali ne i da daju. Možda ne rade to namerno, ali oni često nemaju svest o tome da vas na taj način povređuju i čine nesigurnim i dovode do toga da počnete da sumnjate u sebe. Naravno, nije da ne žele da vam uzvrate, već jednostavno nemaju "to nešto" u sebi.

Sledećih nekoliko situacija mogu da budu dobri pokazatelji da je vaš partner "emotivni vampir" i da će vas iscrpeti do poslednjeg atoma.

Prošlost vam može dati odgovore

Potrebno je da pažljivo slušate kada govori o prethodnim vezama i zbog čega je došlo do raskida. Ukoliko saznate da je do raskida dolazilo baš kada veza treba da pređe na "viši" nivo, vreme je da upalite crvenu lampicu. Ukoliko je u pitanju muškarac u godinama, teško da ćete baš vi biti ta koja će uspeti da ga promeni. Možda je vreme da kažete "zbogom" pre nego što se još više uvučete u njegov začarani krug.

Ne želi da upoznaje vaše prijatelje

Pokazivanje nezainteresovanosti za upoznavanje vama bliskih osoba je često znak da ne želi ništa ozbiljnije. U situacijama kada ga "naterate" često se može desiti da će nakon toga pričati loše o njima, kako vi ne biste ponovo organizovali zajedničko druženje.

Vodite ljubav bez emocija

Ovo je siguran pokazatelj da se radi o osobi koja je emotivno nedostupna. Ako se u krevetu osećate kao zvezda filmova za odrasle, to je zato što vaš partner ne želi posebnu i drugačiju vrstu bliskosti sa vama. Kod emotivnih vampira ljubavni odnos nema veze sa emocijama. Ono što treba da uradite je da ne očekujete ništa više od toga, kako ne biste bili povređeni na kraju. Pročitajte ga na vreme.

Ne želi da menja svoje navike zbog vas

Njegov odnos prema ustaljenim obavezama mnogo govori o tome koliko je emotivno dostupan. Ljudi koji su sposobni za duboke emocije i pravu ljubav žrtvovaće svaku sekundu svog vremena zbog voljene osobe. To nije slučaj sa emotivnim vampirima. Oni ne žele ni malo da menjaju svoju rutinu zbog vas jer misle da ćete tako misliti da on ipak želi ozbiljniju vezu sa vama.

Banalni izgovori

Nakon uzbudljivog početka veze, kada vas je neprestano zvao, slao vam poruke, insistirao na viđanju, primećujete kako se polako povlači. Pozivi se proređuju, viđanja takođe, a izgovori su banalni - umor, obaveze, neispavanost... Zašto se tako ponaša? Vrlo verovatno zato što vas je osvojio, a više od toga mu nije potrebno. Ne želi da produbljuje emociji, niti razvija romansu.