Ljudi u dugogodišnjim vezama i brakovima znaju da svaka ljubavna priča ima svoje uspone i padove. Da, u vezi će se naći bezbroj nežnih trenutaka i razdoblja prepunih ljubavi, ali i napete situacije ispunjene razmiricama i neslaganjem.

Fleksibilnost i spremnost na kompromis izuzetno je važna za uspešnost svake veze, a pogotovo kada stignu teška vremena. Uz pomoć otvorene obostrane komunikacije izgladiće se svi eventualni problemi u vezi.

Sa druge strane to neće biti moguće ako jedna strana ima konstantnu potrebu da bude u pravu. Iako se ova loša navika često okarakterisana kao "muška", postoje i mnoge žene koje "pate od te boljke.

Ako partner oseća da stalno treba da bude u pravu, neće biti spreman saslušati drugu stranu, neće hteti korigovati neka svoja ponašanja i mišljenja, a veza će se pre ili kasnije završiti raskidom.

Stručnjaci se slažu da su u ljubavi uspešni parovi koji su obuzdali svoj ego, prerasli svoja nezrela shvatanja života te oni koji su spremni sa partnerom planirati srećnu budućnost.

Izvor: Zadovoljna.hr