Ipak, nakon što prođe određeno vreme u kojem ste isplakale sve suze i pojele sav sladoled u obližnjem marketu, počnete se osećati drugačije i kao da vaš život nije stao na toj jednoj osobi. Kako znati je li zaista vreme za traženje nove ljubavi? Uspete li staviti kvačicu na više od pola činjenica s ove liste, čestitamo, vreme je za novu stranicu u vašoj knjizi života.

1. Sviđa vam se pomisao na romantične trenutke s osobom koja nije vaš bivši

Uhvatite li samu sebe kako maštate o onom slatkom komšiji s trećeg sprata ili ste počele shvaćati koliko lep osmeh ima vaš kolega, čini se kako je došlo vreme da ponovno počnete upoznavati potencijalne partnere. Pokušajte pronaći način kako suptilno dati do znanja toj osobi da se zanimate za nju i uspostavite komunikaciju uz dozirano flertovanje.

2. Uzbuđene ste jer je neko pokazao interes za vas

Iako vi možda niste toliko zainteresovane za tu osobu, sama činjenica da vas neko gleda na taj drugačiji način poprilično je uzbudljiva i daje vam nadu da je vaša bolja polovina sve bliže i bliže.

3. Osećate "leptiriće u stomaku" 

Pomisao na tu, određenu osobu uvek vam izmami osmeh na lice, a u stomaku su se opet pojavili oni leptirići za koje ste mislile da su odleteli zajedno s vašim bivšim. Odličan osećaj, zar ne?

4. Manje se prisećate trenutaka s bivšim

Uesto da se nostalgično prisjećate trenutaka s bivšim, više ste počele gledati na budućnost. Život vam se čini boljim i pozitivnijim bez vašeg bivšeg partnera i napokon ponovno vidite šta su vaši pravi životni ciljevi i šta vas istinski raduje.

5. Odlazak bilo kuda bez društva više vas ne deprimira

Potpuno je normalno osećati se usamljeno nakon prekida, no i ti se dani kad-tad moraju završiti. Kada shvatite da vam odlazak u shopping, šetnja parkom ili čak solo odlazak u bioskop ne predstavljaju nikakav problem, znači da ste napokon potpuno izašle iz faze tugovanja i nedostajanja.

Izvor: Index.hr