Izaberite mesto koje ima dobre preporuke - Želite dobru atmosferu na prvom dejtu.

Nemojte izabrati mesto koje je preglasno jer nećete čuti jedno drugo - Ako ćete samo sedeti, gledati u njega i povremeno se nasmejati, verovatno ćete uprskati ako će vam on ispričati neku tužnu priču, a vi ćete se smejati jer ga ne čujete. Pobrinite se da oboje čujete jedno drugo bez galame.

Nemojte izabrati ni pretiho ili preintimno mesto - Morate izabrati ravnotežu. Ako je pretiho, može vam postati naporno kad zapnete na jednoj temi.

Imajte plan za dalje ako je dejt uspešan - Ne želite da završite dejt taman kad je atmosfera počela da se zagreva. Ako zastanete na uglu ulice i ne znate kuda dalje, dejt može da se završi neuspešno.

Ispričajte dobru priču - Imajte spremnu neku smešnu i možda pomalo neugodnu priču koju možete iskoristiti za razbijanje leda.

Odlučite se - Nemojte satima odlučivati šta ćete pojesti ili biti preterano nemirni. Recimo "Ne jedem ništa od morskih ili kopnenih životinja, osim pilećih prsa i zelenog povrća". Shvatili ste? Vaš partner će pomisliti kako će svaka večera sa vama biti borba. Nemojte biti princeza, jedite!

Foto: Shutterstock

Nemojte se ponašati kao šefica, ali donesite odluku ako prebaci lopticu na vašu stranu - Ako vam odgovara da pustite da se stvari razvijaju svojim tokom, to je jedna stvar, ali ako vas pita šta želite, nemojte samo blebetati. Stalno ponavljanje "Joj, ne znam baš" nije baš slatko, a ni privlačno. Imate mozak, prema tome - iskoristite ga.

Slušajte - Dobar sagovornik zna kako da sluša. Napomena: postoji razlika između slušanja sa namerom da što pre uskočite sa svojom pričom i pažljivog slušanja i upijanja šta druga strana govori. Pokažite mu da ste zaista zainteresovani za to što želi da ispriča.

Postavite toliko pitanja na koliko vi odgovorite - Ovo je odlično pravilo za održavanje ravnoteže razgovora.

Nađite zajednički jezik - Ako razgovor zapne, pokušajte sa zajedničkim interesovanjima, o knjigama koje čitate, životinjama koje oboje volite, bilo šta.

Uvijte kosu - Devojke sa kovrdžavom kosom su opuštenije i jednostavnije. Nije loše izgledati što pristupačnije na prvom viđanju, zar ne?

Ne pričajte o bivšima - Ozbiljno, ni reči!

Ako ne znate ništa o temi, nemojte se pretvarati da znate - To će vam se sigurno vratiti kasnije, a on će pomisliti da ste lažljivica.

Nemojte se napiti - To nije poželjno ponašanje i izgledaćete manje privlačno nego što mislite.

Nemojte biti preglasni - Ako ste nervozni, ne pokušavajte to da sakrijete tako da preglasno pričate ili se preglasno smejete. Želite da budete zabavni, a ne da se ponašate kao razbijačica.

Nemojte biti bezobrazni prema konobaru ili taksisti - Oni ne zaslužuju vaše loše ponašanje i ispašćete antipatični.

Izvor: Cosmpolitan.hr