A ako upravo planirate ostaviti dečka, onda biste sigurno radije htele doživeti miroljubivi raskid, što nije teško ostvariti. Postoji nekoliko koraka koje trebate preduzeti pre i tokom samog raskida kako mu ne biste u potpunosti slomile srce, a otkrivamo ih u nastavku:

Budite jasne 

Ljudi obično požele prekinuti vezu s nekim s kim više ne dele iste ciljeve, vrednosti, potrebe i želje. Stoga pre samog raskida napravite popis stvari oko kojih se više ne slažete kako biste mu što jasnije i konkretnije mogli objasniti zašto ga ostavljate. A napravite i jedan popis za sebe na kojem ćete navesti svoje planove, želje i ciljeve za budućnost te ih vizualizujte kako biste ih lakše ostvarili.

Muškarci otkrili: Zbog ovakvih stvari smo nesigurni pred ženama!  

Odljubite se u svojoj glavi

Teško je prekinuti s nekim ako ste fokusirane samo na sretne zajedničke uspomene. Ako se pokušavate ohrabriti da ostavite dečka, pokušajte odagnati takve misli i koncentrišite se na negativne trenutke u vašoj vezi te se pokušajte prisetiti i kako ste se osećale tada. Tako ćete se lakše odvažiti na prekid i sprečiti da vas lepe uspomene nateraju da mu ipak pružite još jednu priliku.

Budite ljubazne, ali i stroge

Svaki raskid je težak i to ne samo za osobu koja je ostavljena nego i za onu koja nekoga ostavlja. Stoga je dobro da, kada raskidate s dečkom, pokušate biti što ljubaznije i pažljivije. No pri tome je važno i postaviti stroge granice kako on ne bi pogrešno protumačio vaše namere, a vi zaglavili u vezi s nekim koga više ne volite.

Razmislite o tome što zaslužuje

Samo vi znate kakvo ponašanje zaslužuje muškarac kojeg ostavljate. Hoćete li prekinuti tokom večere u restoranu ili mu samo poslati SMS poruku, zavisi samo od vas, odnosno razlozima zbog kojih ga ostavljate. Možda u vašem slučaju i zaslužuje da mu slomite srce, no i u takvoj situaciji možete odabrati biti bolja osoba od njega i primeniti prethodne savete.

Gledajte u budućnost

Setite se svih pozitivnih stvari koje vam donosi slobodan život i pozitivnim mislima oterajte sve negativne koje donosi prekid. Sada ste samo vi bitne i slobodno možete biti malo sebične.

Izvor: Index.hr