Za vreme dok ste zajedno, nikada nije predložio da upoznate njegove prijatelje, pogledate njegov fakultet ili posao, a kada njegova majka zove uporno ne spominje vaše ime u razgovoru. Ako vam je ova priča bliska, obaveštamo vas da ste postali „žrtva stashinga“. Ovo je novi termin izveden iz engleske reči “stashing” - “sakriti”. Odnosi se na način na koji partner skriva svoj odnos od roditelja, prijatelja i poznanika iz nekog specifičnog razloga.

Koje su karakteristike „stashinga“?

Oni obično preferiraju i traže partnera u virtualnoj stvarnosti - na kraju krajeva, teško možete naći zajedničke prijatelje ili poznanike. Zbog toga se termin “sakrivanje” pojavio relativno nedavno kada su aplikacije za online sastanke došle u modu. Pored odbijanja da sretnu prijatelje i svoju porodicu, oni će izbeći bilo kakvo pominjanje vas u njihovim prirodnim staništima - društvenim mrežama. Definitivno se ne pojavljujete na fotografijama na Instagramu, a ako partner odluči da postavi na mrežu, recimo neki snimak sa poklonom koji ste mu poklonili, najverovatnije neće označiti vaš profil i uopšte neće nagovestiti da ste vi to poklonili.

Zašto kriju svoje odnose?

Za to postoji mnogo različitih razloga. Evo nekih od njih:

Nisi jedina devojka svog dečka

Verovatno je da tip pokušava da sakrije vaš odnos od druge devojke ili žene. Ova opcija je takođe moguća: vaš partner nije zainteresovan za ozbiljne odnose sa vama i ne želi da pokaže svoj "zauzet" status među prijateljima i poznanicima, gde potencijalno postoji nova, interesantnija devojka.

Stidi vas se

Možda je partneru neugodno zbog nečega u vašem izgledu ili karakteru. To ga takođe prisiljava da vas sakrije od rođaka i prijatelja, kako ne bi bio predmet uvreda ili ismejavanja.

Iz religiozne je porodice

U verskim porodicama, dugoročni odnosi, uključujući i predbračni seks, smatraju se tabuom. Na ovaj način pokušavaju da sakriju “grešne” istine od roditelja za koje je malo verovatno da će biti zadovoljni nezakonitom romantikom.

via GIPHY

Ima teške prijatelje/rođake

Skrivanje se može izraziti u pokušaju da vas zaštiti od prijatelja koji vas, na primer, mogu slučajno uvrediti jakom rečju. Nevoljnost partnera da vas upozna sa prijateljima može biti obična ljubomora. Vaš partner je toliko ubeđen u vašu privlačnost i tako nije siguran u sebe da u svemu vidi opasnost za odnose i pretnju izdaje. Pitajte partnera direktno zašto želi da sakrije vaš odnos. Recite mu šta vas brine. Saznajte da li je partner spreman da vas sasluša i otvori vrata svom ličnom svetu. Ako primetite da vaš partner pokušava da se izvuče iz odgovora i optuži vas da preuveličavate ono što se dešava, to je razlog za razmišljanje. Dugo skrivanje može ozbiljno uništiti vaše samopuzdanje. Razmislite da li ste spremni da se pomirite sa ovom situacijom. Zapamtite da vi, kao i svaka druga osoba u zdravoj vezi, zaslužujete da budete voljeni i da partner treba da bude ponosan na vas, a ne skriveni od znatiželjnih očiju, kao neispravna čaša.

Izvor:Ženski.magazin