Stara izreka kaže da je lepota u oku promatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, teško je govoriti generalno jer svi imamo drugačiji ukus i potpuno različite stvari izazvaće u nama osećaj žudnje prema drugoj osobi.

Međutim, mnogi istraživači odlučili su da se pozabave temom privlačnosti kako bi ustanovili u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je potpuno drugačija jer zavisi od pola. Prema istraživanju Elizabet Bruč, profesorke sociologije na univerzitetu u Mičigenu, muškarci su u očima žena, u proseku najprivlačniji oko 50. godine života. Tačnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini.

Sa druge strane, njeno istraživanje pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo - pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovećuju sa mladošću i smatraju da su pripadnice lepšeg pola u proseku najprivlačnije u 23. godini života.

Izvor: Zadovoljna.hr