Ako ste već bili u romantičnoj vezi, onda ste verovatno čuli frazu "Volim te, ali nisam zaljubljen/a u tebe." I možda ste se pitali, šta to znači? Kako možete voleti nekoga a ne biti zaljubljeni?

Naravno, postoji razlika između ove dve ekspresije ljubavi.

Ljubav

Kada je u pitanju ljubav, postoje mnogi tipovi ljubavi. Ali ljubav, kao univerzalna stvar postala je kliše mnogim individuama.Prekomerna upotreba rEči ”ljubav” je rezultirala gubitkom posebnog značenja koju ima. Biti zaljubljen i biti voljen je najlepša stvar na svetu. Čak i kada nas neko voli u neromantičnom smislu, osećamo se srećno. Naravno, možda se ne osećamo toliko dobro kada je situacija obrnuta, kada volimo nekoga a on nas ne voli natrag. Ali, kada su dva ljudska bića zaista zaljubljena, kada se osećaju kao srodne duše – to je mnogo više univerzalni blagoslov od slučajnog pojavljivanja.

Strastvena ljubav

Čak i ako se strast automatski odnosi na seksualnu želju, definitivno znači ekstremno iskazivanje emocija. Prekomerna želja da budemo intimni sa nekim na svakom nivou. Ovaj tip ljubavi može biti prekonzumiran jer emocije koje imamo za druug osobu su veoma duboke i intezivne. Ova vrsta ljubavi ima strah u korenu – strah da će nas osoba koju strastveno volimo napustiti.

Metafizička ljubav

Ova ljubav se desi kada osećate u srcu da volite nekoga koga niste videli mesecima, ili čak godinama. Ova vrsta ljubavi je imuna na vreme. Šta god da se desi, uvek ćete voleti osobu istim intenzitetom. Ove će vas možda navesti na pitanje, kako možete voleti nekoga ko je daleko od vas, ili s kim nemate kontakt. To je moć ljubavi.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!