Mnogi parovi se raduju proslavi Dana zaljubljenih kao najromantičnijeg dana u godini. Ali samo ako uspeju da preguraju 12. februar ili "Crveni utorak". Pitate se zbog čega?

Zvuči neverovatno, ali samo 48 sati pre najromantičnijeg dana u godini - 14. februara, jeste najbolji dan za ostavljanje ili "Crveni utorak".

Mnogo više parova raskine u nedelji uoči obeležavanja Dana zaljubljenih, nego bilo koje druge nedelje u godini. A najbolji dan za ostavljanje je 12. februar.

Ako se može suditi po nedavno sprovedenom istraživanju jednog sajta za bračne parove, više od trećine ispitanih - (37) posto - reklo je da je prekinulo vezu sa partnerom u nedelji pre 14. februara.

Kao glavni razlozi za raskid uoči Dana zaljubljenih navode se ušteda novca koji bi bio potrošen na kupovinu poklona ili da se izbegne pritisak davanja lažnih izjava ljubavi.

U anketi je učestvovalo 2000 ispitanika. Njih 31 odsto je reklo da su ostavili svoje partnere putem pisanog teksta, 28 posto putem telefona, a 27 posto pristojnim razgovorom.

Ima, međutim i onih koji su raskinuli preko Fejsbuka (osam odsto) i Vocapa (četiri odsto). Dva odsto anketiranih priznalo je da su ostavili partnera preko Tvitera. Sram vas bilo!

Istraživanje je otkrilo da je "Crveni utorak" jedan od najpopularnijih dana i za sastanke sa ljubavnicima.

Izvor: espreso.rs / superzena.b92.net