Odolevanje lošim navikama

Pažljivo čitajte dalje jer, možda niste znali, ali - i vi ste sposobni da savladate i kontrolišete svoje hormone! Sad kad znate da su vam upravo oni ukrali logiku, možete je ponovo usmeriti na pravi put, što znači da više ne smete da verujete mislima poput „Paaa... Možda mu je mobilni ostao kod kuće ili se pokvario“ ili „Ovaj put će sve biti drugačije, treća sreća“.

„Ne želite da gubite vreme i energiju u nadi da će se igrač opametiti“, kaže Burnsova. „Osvestite svoju vrednost i udaljite se od ovakvog muškarca“, dodaje. Prestanite da mu odgovarate na pozive za druženje (ionako je sve uvek bilo samo onako kako je njemu odgovaralo) i vremenom ćete ga se potpuno osloboditi. Vaša osećanja prema njemu izbledeće (verujte nam!) i bićete konačno slobodni da pronađete nekoga ko će biti u stanju da vam pruži emocionalnu dostupnost, doslednost i odanost. Igrači? Ko su oni? Nema ih više!

Čekaj malo, ponašaš li se ti isto?

Ne rade to samo frajeri. I žene su sposobne da povrede i odbace seksualnog partnera. Terapeutkinja Ema Keni tvrdi: „Mnoge muškarce žene su ignorisale ili odbile i naterale da se mnogo muče za malu ili nikakvu nagradu“. Ako znate da se nekome sviđate, ali izbegavate sve njegove pokušaje da definiše vaš odnos, ne pojavljujete se na dejtovima i ignorišete ga kad mu je potrebna podrška, preispitajte se! Budite iskreni i izvinite se za to što ste ga zavlačili.

Kako prepoznati igrača?

1. Otkazuje planove koje ste imali i ne zanima ga kako se vi osećate zbog toga.

2. Posle savršene noći pomislili ste da ste se istinski povezali, ali posle toga on nestane na dve nedelje.

3. Učestvuje u svim aktivnostima sa vama samo onda kada misli da će biti seksa.

4. Izbegava sva vaša pitanja koja se odnose na definisanje vaše veze.

5. Manipuliše vama umanjivanjem vaših stavova ili se zbog njega osećate poput ludače kad dođe do suočavanja sa njim.