Budite iskreni

Dajte sve od sebe da u tom razgovoru izbegnete kliše. ,,Ako mu kažete da ste u razdoblju života u kojem ne želite vezu (a zapravo vam se frajer ne sviđa), samo ćete zakomplikovati“, upozorava Davison. Kako bi i on mogao da krene dalje sa svojim životom, morate mu pomoći da shvati zašto vas dvoje ne funkcionišete zajedno, a to zahteva iskrenost. Ali kada kažemo iskrenost, ne mislimo na brutalnost. Nećete mu, na primer, reći da vam je seks s njim dno dna jer ne želite da mu slomite ni ego ni srce. Pronađite ravnotežu, ali nemojte da mu ostavite prostora za nadu. Ako se naljuti na vas, pokušajte da imate razumevanja za to i imajte na umu,  bes bi mogao da ga drži danima. I to mu oprostite. 

Postavite granice 

Nemojte završiti razgovor da ne definišete kakav nastavak vašeg odnosa želite i budite sasvim jasni. Ako sledećih nedelja ili meseci nastavite da se čujete s njim ili povremeno viđate, to može postati plodno tlo za sve vrste mogućih komplikacija, zato definišite i taj deo. Ako nameravate da objavite da ste raskinuli (na primer, planirate da promenite status na fejsu), upozorite ga na to. Isto tako, ne šaljite zbunjujuće poruke – nemojte reći jednu stvar, a onda učiniti suprotno. Psihološka istraživanja pokazuju da se muškarci teže prilagođavaju prekidu (jer retko uzimaju u obzir da će neko prekinuti s njima, za razliku od žena koje stalno negde u svom umu računaju na tu mogućnost). I, jedna važna napomena – nemojte se seksati s njim. To će samo produbiti ovu ljubavnu agoniju. OK? 

Izbegnite zamke nakon rastanka 

Čak i ako mislite da vas dvoje više nemate o čemu da razgovarate, iznenadićete se koliko neočekivanih veza još postoji među vama. Na primer, odredite s kojim ćete zajedničkim prijateljima komunicirati i kako. Razmislite i o tome da ga blokirate na fejsu. I pokušajte izbegavati mesta na koja ste stalno išli zajedno, neka se čovek malo oporavi.   

Izvor: cosmopolitan.hr