Prvi sastanci su često prilično neprijatni.  Kada tek upoznajete nekoga, teško je ostati opušten i setiti se svega što ste ga htele da ga pitate i kažete o sebi. Ipak, ne bi trebalo da vam bude teško da zapamtite jednu rečenicu koju treba da izbegavate na dejtovima.

Naime, psiholog i autorka knjige "Facebook veza: Od prvog spoja do srodnih duša", Paulet Šerman, u razgovoru za Cosmopolitan je upozorila da svom potencijalnom na prvom dejtu ne postavljate pitanja poput "Reci mi nešto više o sebi", jer tako otvarate preširoku paletu tema i dovodite osobu u neprijatnu situaciju.

Umesto toga, postavljajte konkretnija pitanja o onom što vas tačno zanima. Naravno, budite obazrivi, ipak ste vi još uvek neznanci.

Pitajte ga o muzici, političkim uverenjima, religiji, filmovima, knjigama i slično. Ipak su to neke od stvari koje će vam otkriti koliko ste kompatibilni, pa ćete odmah znati da li želite uopšte da idete na drugi sastanak s tom osobom ili ne. 

"Ako primetite da mu nije najprijatnije da priča o nečemu, spontano pređite na neku opušteniju temu ili, ako je moguće, recite nešto što bi moglo da ga nasmeje", savetuje Šerman. 

Izvor: Index Rouge