Neka vam Huana Kols, bivša glavna urednica američkog Cosmopolitana i jedna od najumreženijih žena na svetu, bude mentor uz ovih pet bisera mudrosti za susrete ne samo online nego i u pravom svetu.

Povezanost je ključ

Ako na prvom sastanku ne osetite hemiju, to ne mora uvek biti loša vest. Huana misli da treba da odbacimo pritisak i ponašamo se prema dejt aplikacijama kao prema „alatima za upoznavanje“ da bismo proširili svoja poznanstva u stvarnom životu.

„Ako čovek sa kojim ste otišli na sastanak nije muškarac vašeg života, on vas može upoznati sa nekim - prijateljem, kolegom, rođakom ili bratom - ko će vam se možda svideti“, kaže. OK, idemo odmah da potražimo rođaka Krisa Hemsvorta na Tinderu…

Napravite prvi korak

Prilaženje potpunom neznancu i više je nego zastrašujuće, ali poluanonimni svet dejting aplikacija savršeno je mesto da preuzmete inicijativu. Huana ukazuje na to kako je apsolutno besmisleno prepustiti svoju ljubavnu priču u tuđe ruke na milost i nemilost nekom drugom. 

„Kada osetite povezanost sa nekim i vidite nešto što želite, krenite u akciju. Nemojte samo sedeti i verovati da će se svemir pobrinuti za srećan kraj“, kaže ona. 

Osim toga, istraživanje pokazuje da žene dobijaju dva i po puta pozitivniji odgovor nego muškarci kada naprave prvi korak - što je svakako plus u našu korist. 

Nastavak na sledećoj strani...