Ne želite da završite slomljenog srca niti da imate osećaj da ste izgubili mesece ili godine? Zato bez srama postavite mu odmah sledeća pitanja tako da znate na čemu ste i kuda plavi vaša ljubavna veza. 

1. Da li ste jednaki?

Vi ste možda njegova lepša polovina, ali jednakost u vezi je veoma važna. Treba vam neko ko će sa vama iskreno komunicirati, ko će slušati i deliti moć jednakosti. Iako zvuči jednostavno mnoge žene ovo i nemaju baš često na pameti.

2. Kakav je seks?

Možda nije prva stvar koja vam pada na pamet kada pričamo o obavezivanju, ali svakako jeste ključna. Seks je važan deo našh života. Ako se u krevetu ne slažete i osećate neprijatno onda  bi trebalo da razmislite da li zaista želite da budete sa tom osobom. Seks i pažnja su bitni. Kao par suočićete se sa mnogo izazova, deca, karijera, problemi sa novcem. Intima pomaže da lakše pregurate takve probleme. Pazite na to da li ste psihički kompatibilni. Zapitajte se da li će me seksualno privlačiti ova osoba i u narednih pet godina?

3. Šta mislite o deci?

Upravo je ovo pitanje razlog mnogih raskida. Morate znati šta vaš partner misli o tome, da ne biste propustile ono što je vama bitno. Drage dame, još jedan dobronamerni savet: ako on ne želi decu nemojte se truditi da mu promenite mišljenje.

4. Da li se uklapa u vašu budućnost?

Ovo je verovatno ultimativni test dužine jedne veze. Prvo, upitajte sebe gde ćete biti za 10, 20 ili čak 50 godina. Da li vidite sebe sa trenutnim partnerom? Kroz razgovor sa njim dođete do odgovora - Da li ste na istoj strani oko toga kako biste želeli da vam izlgeda budućnost? Pričajte o svim svojim budućim ciljevima: novcu, karijeri, putovanjima...

5. Da li imate slične vrednosti?

Kada se obavežete, sve se svodi na poštovanje vrednosti vašeg partnera. Takođe, on je tu da poštuje i priznaje vaše vrednosti svejedno da li se tiču religije, duhovnosti, zdravlja ili nečeg petog. Razmislite o svojim i parntnerovim prioritetima. Ako su vam slične liste prioriteta, onda ste na dobrom putu.

6. Da li se vaše porodice prihvataju?

Iako se možda nećete baš uvek slagati sa njegovom porodicom, poštujte njihove odnose. Prihvatite njegovu povezanost sa njima. Neki ljudi su vezani za porodicu, neki ne. Vaš posao je da idete uz taj odnos, ne protiv njega. A ako on nije oduševljen vašim roditeljima pa vas natera da birate između njega i njih, bežite od njega.