Zaljubljivanje je zanimljivo jedino u slučaju kada je osoba koja je u vašoj sferi interesovanja slobodna. Probajte da razvijete osećanja ka nekome ko je u ozbiljnoj vezi - videćete da nije nimalo zabavno. Verovali ili ne, ali ovakav razvoj situacije može da vas zaboli baš kao kada raskinete s nekim.

Zato, evo kako da prebolite osobu koju vam nije dostupna pre nego što cela stvar eskalira:

Izbegavajte nepotrebne interakcije

Neprekidno viđanje vaše simpatije u kancelariji ili školi može da prouzrokuje pravu emotivnu agoniju. Ali, znajte da je moguće da vam se samo čini da je ova neprijatnost neizbežna. Trikovi poput zaoblilaženja njegovog stola na putu do zajedničkog aparata za kafu ili mala bela laž da ste u žurbi i kasnite koju ćete izgovoriti pri susretu sa njim u hodniku, pomoći će vam da se suptilno distancirate.

Budite prijatni, ali ne previše prijateljski nastrojeni. Nije vam zabranjeno da komunicirate, već se radi o suzbijanju vaše emocionalne vezanosti.

Ograničite špijuniranje na društvenim mrežama

Praćenje Instagram postova i storija, najnovijih statusa, jedino će pojačati beznadežni osećaj koji i inače imate kada ga vidite. Naročito kada, na primer, vidite da je otišao na grupno planinarenje gde su sve parovi. Eksperti savetuju da svedete digitalne interakcije na minimum. Nije neophodno da dramatično otpratite ili blokirate vašu simpatiju - jednostavni Facebook unfollow ili mute na Instagramu i Twitteru biće dovoljno dobri.

Ako i dalje nastavite da krišom ulazite na njegov profil i tražite fotografije na kojima je označen, pokušajte da provodite manje vremena na ovim platformama u globalu.

Zaokupite sebi pažnju druženjem i različitim aktivnostima

Ako je vaša simpatija deo grupe ljudi s kojima se družite, možda budete želeli da se potrudite da potpuno ignorišete svoja ljubavna osećanja u cilju održavanja prijateljstva. Međutim, ovaj korak je rizičan jer vrlo lako možete da upadnete u zamku. Nažalost, ne postoji magični lek za neuzvraćenu ljubav. ALI, fokusiranje na preostale veze ili pronalaženje nove pasije zaista može značajno skratiti period koji vam je potreban da prebolite.

Okrenite se ka društvu koje nije povezano sa vašom simpatijom. Zainteresujte se za neki neobični sport. Ukoliko ste raspoloženi, dogovorite dejt. Učinite bilo šta što će vas odvratiti od ideje da je ova nemoguća veza vaš jedini put ka sreći. 

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...