Stručnjaci sa Univerziteta u Binghamtonu i Londonu proveli su novo istraživanje na temu ljubavnih odnosa koje ih je dovelo do zanimljivih rezultata. Tačnije, istraživači su pokušali da utvrdite kakve dugoročne posledice prevara ostavlja na prevarenu i ostavljenu ženu.

Nakon ankete provedene na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja, ustanovili su da su dugoročne posledice zapravo - pozitivne.

Nakon početnog perioda tuge i osećaja izdaje, žena iz ovog iskustva izlazi s većom ljubavnom inteligencijom koja joj omogućava da kod budućih partnera odmah prepozna negativne vrednosti. Dugoročno gledano, prevarena žena pobeđuje, rekao je autor istraživanja Kreig Moris u izveštaju za medije.

Nakon prevare većina žena postaje sigurnija u sebe, znaju šta traže, brže prekidaju odnos koji ih ne zadovoljava, odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika, uopšteno postaju psihološki jače na svim područjima i lakše donose odluke koje su dobre za njih.

Šta se događa s preljubnicima i njihovim novim partnerima? Druga istraživanja pokazala da su da veze koje počinju kao preljubnički odnos u većini slučajeva ipak ne potraju jer je njihov temelj najčešće kratkotrajna strast, a ne prava emocija koja je potrebna za uspešnu i dugotrajnu ljubav.

Izvor: Zadovoljna.hr