Liične osobine

Kažu da se suprotnosti privlače, ali dugoročno gledano, za srećnu vezu je potrebno da ste ipak slični u nekim stvarima. Ipak, ako ste različiti, to nije najgora stvar na svetu - važno je samo da se vaše različitosti međusobno nadopunjuju.

Seksualna kompatibilnost

Ne moramo naglašavati da je seksualna kompatibilnost važna u vezi - ako je nema, vaša veza će dugoročno loše funkcionisati bez obzira na to koliko se dobro slažete u ostalim stvarima.

Poznavanje sebe

Ako ne poznajete sami sebe, teško ćete znati šta želite, a ako ne znate šta želite, još ćete teže to znati reći svom partneru. Poznavanje sebe je izuzetno važno, često važnije i od poznavanja vlastitog partnera.

Poverenje

Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi u vezi je gubitak poverenja. Ako nema poverenja, sve ostalo će funkcionisati puno lošije.

Mentalna stimulacija

Osoba s kojom ste u vezi na vas mora delovati pozitivno i terati vas da iz sebe izvlačite najbolje. Mentalna stimulacija je izuzetno važna, a parovi koji se međusobno podstiču na razmišljanje imaju puno srećnije veze od onih kod kojih nedostaje mentalne stimulacije.

Izvor: index.hr