Možda vam se sada čini da vam ta bivša veza ništa dobro nije donela osim tuge i razočaranja, ali zapravo pružila vam je i vredno životno iskustvo koje će vam u budućnosti koristiti. Evo šta ćete naučiti posle teškog raskida...

Jači ste nego što mislite.

Dok ste bili s njim, niste mogli zamisliti život bez njega. Možda vas je on u to uverio. A možda je to bila vaša uobrazilja. I baš zbog te misli prvih nedelje nakon raskida jedva ujutro ustajali iz kreveta. Po glavi vam se vrtila samo jedna misao: da više nikad nećete biti srećni. Ali malo po malo, dan po dan, vraća vam se volja za životom. Svaki dan ste sve jači, a kad prođe period tugovanja, shvatićete kako je najvažniji odnos, koji ni po koju cenu ne smete zanemariti ili prekinuti - odnos koji izgradite sami sa sobom.

Ne možete promeniti ljude.

Pogotovo gadove! Ovaj put ste tu lekciju morali da naučite na teži način, ali ste sad spremni za sledeći susret s takvim tipom osobe. Muškarcu koji vas otpočetka ne tretira s poštovanjem i ljubavlju nećete sledeći put dati šansu da vam se ozbiljno približi.

Nemojte dopuštati da vas menjaju.

Uz bivšeg ste se pretvorili u nesigurnu, iskompleksiranu i neraspoloženu devojku, sve ono što nikad ranije niste bili? Tome su doprineli njegovi komentari na račun vašeg izgleda, večna prigovaranja i pokušaji da vas oblikuje "po svom kalupu"?  Da bi vas na kraju ostavio jer, kako je rekao, "niste imali svoje ja". Imali ste ga, samo ste dopustili da ga on svojim ponašanjem pregazi. Sada znate da će budući partner biti isključivo neko uz kog ćete se osećati seksi, samopouzdano i srećno jer to je poenta ljubavi. Neko ko će vas motivisati da postanete još bolji a ne drugačiji. 

Nastavak na sledećoj strani...