Prevara boli, ali to ne mora odmah značiti i kraj veze. Raskid ili drugašansa su stvar izbora - svako sam najbolje zna što je za njega dobro i to je jedini kriterijum na kojem se treba temeljiti odluka o tome šta dalje nakon prevare. Ali i s prevarom mora da se zna kako da se nosi...

Nikako, ali nikako ne smete ignorisati prevaru.

Prirodno je da se ponašate kao neko ko je povrijeđen i da pokušavate što pre da potisnete i zaboravite ono što se dogodilo bez ikakve rasprave i komunikacije s partnerom. No, veoma je važno da shvatite razlog zbog kojeg vas je partner prevario - prevara obično reflektuje stanje vaše veze. Najčešći razlog prevare je pokušaj partnera da skrene pažnju svojoj partnerki na probleme u vezi.

Prevara može biti trenutak slabosti, ali i pokušaj onoga koji vara da pronađe ono što mu nedostaje u vezi.

Zato je bitno da razgovarate o tome, otvorite se i približite jedno drugome. Ključna stvar je da se ne vodite razmišljanjem: „Vratimo sve onako kako je bilo i zaboravimo ovo”, jer nikada više neće biti kako je bilo i nikada nećete zaboraviti. Zato je srećnije rešenje graditi odnos iznova i stvoriti snažniju i ispunjeniju vezu.

Vi niste krive!

Jednostavno nije vaša krivica to što vas je dečko prevario! I niste to zaslužile! Ako je vaš partner prešao granicu i otrčao u zagrljaj drugoj, umesto da je razgovarao s vama i pokušao da vam ukaže na problem (ako postoji), to je njegova krivica, ne vaša! Ako mu već to oprostite, pustite ga da govori, ali nikako, ponavljamo, nikako nemojte kriviti sebe što je neko povukao pogrešan potez.

Nastavak je na sledećoj strani...