Noć pre našeg venčanja, gurnula sam svog verenika Džeremija u ćošak restorana gde smo imali probnu večeru. Čaša šampanjca u ruci naterala me je da mu glasno kažem „Molim te, nemoj me nikada nazvati svojim best friendom, pa čak ni na Fejsbuku, Instagramu ili Snepčetu u naredna 24 sata... ili još bolje - nikad!“

On se saglasno nasmejao, dodirujući nežno moje ruke. Uvek mi je od tog „udajem se za svog najboljeg prijatelja!“ klišea bilo muka. Svaki put mi treba nekoliko minuta da se zadržim i ne prokomentarišem. Pa čekajte, da li ste vi to zaboravili svoje drugarice onog trenutka kada ste upoznali momka ili stavili prsten na ruku? Volim Džeremija i svesno sam ga odabrala za svog životnog partnera, ali to ne znači da je uspeo da zameni moje drugarice.

A izgleda da većina devojaka, po mom mišljenju, pravi katastrofalnu grešku. Normalno je da će vaš muškarac uvek biti tu za vas, ali složićemo se da njega ne interesuju luckaste priče koje su rezervisane samo za žene i još dokazano smanjuju strast u vezi. Zato, birajte muškarca koji će biti podrška, ali prvo romantični partner pun nežnosti!

„Znam da će mi mnogi zameriti zbog ovog mišljenja, s obzirom na anketu koja je rađena na Monmouht univerzitetu u Nju Džerziju, koja pokazuje da 83% ljudi na svetu smatra da je njihov partner zapravo njihov najbolji prijatelj. Neki od ovih parova su i pre emotivne veze bili prijatelji pa su to projektovali i na vezu, a drugi su takav odnos stvorili zbog mnoštva zajedničkih interesovanja i vremena koje provode zajedno“, kaže Ijan Kerner, terapeut za seks i parove u Njujorku. U tom duhu se na Instagramu pojavio sada već poznati haštag #couplegoals, koji po mnogo čemu podržava teoriju emotivni partner = BFF, ali evo razloga zašto ne bi trebalo da je tako.

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...