Emocionalno inteligentni muškarci su jako retki, pre svega zbog toga što je društvo tako da dečake odgajamo da ne pokazuju emocije. A onda se posle čudimo zašto ne umeju da se nose sa sopstvenim osećanjima kad odrastu...

Ako ste imali sreće da "naletite" na emocionalno inteligentnog muškarca, zaljubite se u njega i još se i on zaljubi u vas, radujte se! Vaša veza biće jedna od retkih zdravih, stabilnih i srećnih u današnje vreme.

Ako se vaš partner ovako ponaša, imali ste sreće...

Ne ponaša se kao da mu dugujete nešto zato što je ljubazan prema vama

Emocionalno inteligentni ljudi su fini zato što su - iznenađenje! - zaista fini. Da, i to je moguće. Ako je on ljubazan i pristojan, ako se lepo ponaša prema vama a ne smatra da mu zauzvrat "dugujete" seks, velike su šanse da je emocionalno inteligentan.

U vašoj vezi nema nikakvog zlostavljanja

Ovo je jedan od najočiglednijih signala emocionalne inteligencije. Muškarci koji partnerke kinje psihološki ili fizički daleko su od emocionalne inteligencije, a nisu ni zdravi. Ni emotivno ni mentalno.

Kada je zabrinut ili uznemiren, on razgovara sa vama o tome što ga muči i govori vam kako se oseća

Ako ima neku nedoumicu, ako je zabrinut zbog nečega u vašem odnosu, on će vam to reći. Ako primeti da vaša veza ide u nekom smeru koji mu se iz bilo kog razloga ne dopada, to će vam reći. Ako ga brine A, B ili C, to će vam reći. Zašto? Zato što ume emocije da prepozna, imenuje, da se nosi sa njima i da o njima razgovara. Eto zato.

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...