Krenule ste u šoping, ali vam pogled nije privukla haljina iz izloga već neodoljiv osmeh prodavca? U tom slučaju dopustite da vam predstavimo jednu „sitnicu“ pod nazivom mikro prevara, koju uglavnom činimo vrlo nesvesno...

Da li je u pitanju konobar iz vašeg omiljenog restorana? Trener? Komšija sa drugog sprata? Sa kojom od navedenih osoba nenamerno varate svog partnera? Možda vam sve ovo trenutno zvuči nelogično, ali znate li da postoji nešto što se zove mikro prevara i da smo u nju upleteni učestalije nego što mislimo? Ne želimo da vas uplašimo, jer mikro prevare nisu previše opasne i uglavnom ih vaša podsvest obavlja. Međutim, svakako su signal na koji bi trebalo obratiti pažnju kada je vaša veza u pitanju. 

Mikro prevara je termin koji objašnjava sve one sitnice koje čak i u našim glavama imaju prizvuk preljube, ali bez onog zvaničnog, fizičkog neverstva. Ove, za nas, male stvarčice koje činimo mogu nas odvesti na mesta zbog kojih ćemo kasnije zažaliti. Poznato je da nekada ove emocionalne prevare mogu više povrediti nego one koje uključuju poljupce i seks sa osobom koju ne zovemo svojim partnerom. Zapravo, sve što radimo kako bismo nekome pokazali da nam se dopada, poput deljenja privatnih informacija, razmišljanja i želja, a kasnije i razvitka emotivnih osećanja prevazilazi granice dozvoljenog i vodi nas dosta dalje od samo malog flerta.

Ukoliko vam se desilo da se sređujete za posao ili večeru samo zato što znate da će tamo biti neka određena osoba (koja nije vaš partner), prećutkujete svom dragom dešavanja iz života ili ga čak lažete o njima, već ste zagazili u svet mikro prevara. Znate onog momka sa Instagrama kojem stalno lajkujete fotke? On zaista postoji i mogao bi da vas pita da izađete na piće. Šta biste mu rekli? Da li biste prećutali da imate dečka ili biste namerno rekli da sa partnerom niste u najboljim odnosima, iako je to daleko od istine? 

Nastavak vas čeka na sledećoj strani...