2014. je Njujork Tajms hrabro objavio da je često citirana teorija da se 50% brakova završi razvodom samo mit. Zapravo, uveravali su nas da je pomama za razvodom stvar prošlosti.

Jedan od razloga za ovaj novi trend je kasnije stupanje u brak. Odlaganje braka omogućava ljudima više vremena da shvate šta žele od partnera, kao i da tog partnera nađu.

Sudeći po rečima autora članka, činilo se da je vreme na našoj strani. Samci u kasnim dvadesetim i stariji bili su slobodni da slave svoju samoću i istražuju. Odjednom se brak u tridesetim pretvorio u mudar pristup.

Međutim, sveža upozorenja su pristigla. Nedavna studija sa Instituta za istraživanje porodica pokazala je da je čekanje na udaju korisno samo do neke tačke.

Atraktivna i zavodljiva: Ovo će biti HIT boja za jesen, ali se i sada rado nosi >>> http://bit.ly/2vgNwrS

Posted by Cosmopolitan Srbija on Thursday, July 13, 2017

Prema institutu (i konvencionalnoj mudrosti), udaja ispod dvadesete godine nosi rizik za razvod u prvih pet godina od čak 32%. Između 20 i 24, rizik je 20%; između 25 i 29 15%; a između 30 i 34 postoji 14% rizika za razvodom.

Trend se zatim preokrene: Za ljude preko 35 godina rizik za razvodom skače na 19%. Prema analizi podataka, izgleda da su magični brojevi između 26 i 32.

Nekada su podaci izgledali drugačije i sugerisali da stupanje u brak kada smo stariji umanjuje šanse za razvodom. Međutim, sada je drugačije. Oni koji se venčaju u kasnim dvadesetim imaju veće šanse da im brak opstane.

Ah. Kada je u pitanju naše srce, nauka stalno trči ne bi li nas sustigla.

Izvor: mycupoftea.rs