Rezultati nedavnog istraživanja koje je sproveo grčki Institut za andrologiju pokazuju da je sigurnost ta koja nas vodi pri izboru partnera sa kojim stupamo u brak. Nažalost, ljubav nema velike veze sa tim. 

Naime, istraživanje je obuhvatilo pet hiljada parova starosti izmešu 25 i 65 godina. Verovali ili ne, samo 18 odsto njih je reklo da je ljubav bila presudan parametar zbog kojeg su stupili u brak. 

PROČITAJTE I... Koje su idealne godine za zajednički život, brak i decu?

“Veze iz koristi sa potisnutom željom prema istinskoj ljubavi nisu recept za zdrav seksualni život“, kaže Kontantinos Konstantinidis, autor istraživanja. 

Ipak, najzanimljiviji je bio odgovor ispitanika na pitanje šta im pruža najveće zadovoljstvo u vezi. 

Čak 40,7 odsto njih je odgovorilo – sigurnost! Zatim, 33 odsto žena je izjavilo da želi vernog partnera, 26 odsto nekoga ko će brinuti o njima, 28 odsto kaže da im je važan sadržajan ljubavni život. 

PROČITAJTE I... Šta kažu zvezde: Najbolje kombinacije znakova za dugu vezu i brak

Inače, društveno iskustvo pokazuje da su žene hiljadama godina unazad takođe birale muškarce za koje su znale da će biti sugurni partneri i očevi njihove dece. Ovde leži i jedan od razloga zbog kojeg se žene odlučuju za veze sa starijim muškarcima – osim što imaju više iskustva, ekonomski su situirani i mogu da im obezbede sigurnost.

Izvor: Superzena