Ne budite ogorčene

Možda ste i pomislile na osvetu, barem na kratko, ali u situaciji kada pokušavate da obnovite vezu to ne dolazi u obzir. U ovom trenutku je najvaznije da igrate za isti tim i budete na istoj stani, nikakve smicalice nisu opcija kako bi poboljšanje odnosa bilo vidljivo.

Ne koristite prevaru kao argument svaki put kada vas iznervira

Terapeutkinja Vanesa Marin ističe da vam činjenica da je bio neveran ne daje pravo da mu to nabijate na nos u toku svake rasprave. Odnos između dvoje postaće jači jedino ukoliko ostavite po strani to sto se desilo i nastavite dalje bez osvrtanja. Pokretanje tog pitanja nikome neće  biti od pomoći.

Pročitajte i...5 pitanja koja morate postaviti sebi pre nego što opet uskočite u krevet sa bivšim

Ne forsirajte proces izlečenja

Ne ograničavajte sebe vremenski, već uzmite dovoljno vremena za proces lečenja. Prevara može da ostavi velike posledice i ponekad je potrebno mnogo vremena za povratak na staro. Budite strpljive i naglasite partneru da je neophodno da i on bude.

Ne budite skeptične kada je stručna pomoć u pitanju

Deluje zastaršujuće sedeti na kauču i analizirati svoja osecanja i biti otvoren pred potpuno nepoznatom osobom. Ali terapeut će sigurno imati bolje rešenje i savet za izlazak iz nemile situacije od vas svakako.

Priredila: Tamara Milojković