Na pitanje da li bi oprostile prevaru mnoge žene bez razmišljanja odgovarju ne. Ali nekada je pružanje nove prilike najbolja stvar koju možete da uradite.

Prevara boli, ali to ne znači da istog trenutka trebamo da kazemo kraj i stavimo tačku na vezu. Neke veze su vredne ponovnog pokušaja i ulaganja napora  u  obnavljanje. Iako će uvek naći oni prijatelji ili članovi porodice koji ce insistirati da ga ostavite i zaboravite na njega, ta odluka treba da bude samo vaša. Prema rečima Irine Firsten, terapeutkinje za parove, monogami za neke ljude uopste nije jednostavna.

Pročitajte i...On ne želi vezu, već samo zabavu sa vama: 4 znaka da ste mu samo igračka za seks

Odnosi između partnera i veze postaju kvalitetnije ako se na njima radi i kada postoji iskreno pokajanje. "Mnogi parovi sa kojima radim su izgradili jaču vezu i veći stepen poverenja tek nakon prevare" rekla je Ina.

Mnogo truda je potrebno uloziti da bi se izgubljeno poverenje povratilo ali je moguće imati srećnu vezu ponovo.

Ukoliko rešite da nastavite dalje na ovih 6 stvari morate odmah da zaboravite. I nikako ih ne radite ukoliko ste odlučile da partneru date još jednu šansu.

Ne ignorišite prevaru

Mada izgleda da je manje bolno ukoliko se ponašamo kao da se nista nije dogodilo, to i nije baš tačno. Na ovaj nacin probleme sakrivamo pod tepih, a to sigurno nece dovesti do poboljsanja veze. Najvaznija stvar je shvatiti zasto je prevara pocinjena.

Prema rečima terapetkinje Ine, veliki je broj slucajeva u kojima muskarci varaju kako bi ukazali na neki problem koji postoji u samoj vezi. Ona ne isključuje ni mogućnost da je prevara bila samo jedan trenutak slabosti ali veliki procenat prevara je počinjen jer u vezi postoje već neki dublji problemi na kojima je potrebno raditi. Razgovor i razumevanje problema smanjiće šanse da se nevera ponovi.

Nikada ne krivite sebe za prevaru

Ukoliko vas je neko prevario to, bez sumnje, nije vaša greška. Ukoliko je partner prešao granicu to je isključivo njegova krivica. Niste odgovorni za takvo ponašanje druge strane.

Na sledećoj strani pročitajte koje još stvari ne biste smele da radite posle njegove prevare...