Vreme leči sve, to znate i sami, ali kako da pregrmite ove najteže, prve dane nakon raskida? Pratite naš kalendar i uz pomoć ovih saveta zakoračite u novi, seksi, uzbudljiv život.

Prvi dan

Promenite pozadinu na mobilnom telefonu.

Ako spadate u one devojke koje imaju fotografiju svog dečka na mobilnom telefonu, ta se praksa ukida. Danas. A ako ste imali samo običnu pozadinu, vreme je da to promenite i da izaberete neku inspirativnu fotografiju koja će vas pratiti na ovom desetodnevnom putovanju. Nemojte mnogo razmišljati, samo krenite u pravcu koji vas privlači. Slika biljke koja će vas podsetiti da dišete ili životinje koja je za vas simbol moći… svaki put kad pogledate u telefon, ona će vas podsetiti da ćete se izvući iz ovog lošeg raspoloženja.

Drugi dan

Kažite svim prijateljima.

Odmah javite najboljim prijateljicama, zatim promenite status na Fejsbuku i, konačno, pošaljite i ostalim prijateljima poruku da ste raskinuli. Ovaj je potez, iako zaboli kao kad povučete flaster s kože, izuyetno je važan. Kad to kažete ljudima, onda deluje konačno i realno. Suočite se s raskidom. I još nešto - iznenadićete se koliko ćete utešnih poruka dobiti od ljudi kojima je stalo do vas. (Za razliku od vašeg bivšeg, zar ne?)

Treći dan

Sastavite svoj leksikon prekida.

Sačuvajte sve poruke koje primate od prijatelja – od onih u kojima vam priznaju kako su uvek smatrali da je vaš bivši kreten do onih koji vas podsećaju da ste sjajna osoba i da podržavaju vaš novi, singl status. Od tih poruka sastavite kolaž i jedan primerak nosite u torbi, drugi zalepite na ogledalo u kupatilu, treći stavite na noćni ormarić. Kad god poželite da pozovete bivšeg, bacite pogled na taj leksikon. Prava kombinacija reči sprečiće vas da napravite grešku!

Četvrti dan

Izađite na piće s drugaricama.

Naime, drugarice će već svojom prisutnošću napraviti energetski štit oko vas. Ne prihvatajte flert s muškarcima, ne reagujte na dobacivanja. Veče treba da bude posvećena vama. Na kraju, neka vas dve prijateljice isprate do kuće i toplo zagrle za laku noć. Biće to idealan uvod za odlazak na spavanje s osmehom na licu.

Peti dan

Kupite kartu.

Razmislite dobro o svima onima koje ste zapostavljali dok ste bili u vezi – da li je to baka ili možda prijateljica iz djetinjstva koja živi u obližnjem gradu? Spakujte se i za vikend uputite kod nekog koga stvarno volite.

Nastavak na sledećoj strani...