Kada ste u braku ili dugogodišnjoj vezi postoje neke rečenice ili reči koje jednostavno ne treba izgovarati.

Ovo je deset najfatalnijih izjava koje će unuštiti svaku vezu: 

“Nikada ne opereš sudove, samo ih ostaviš u tako u sudoperi.”

Kada u svojim argumentima koristite termine kao što su “nikada” ili “uvek” često generalizujete stvari i to veoma loše. Nikada nije sve crno i belo i verovatno ne ostavi baš uvek sudove u sudoperi ali u svađi takav način obraćanja se čini kao najidealniji. Međutim raspravu podiže na nivo tužila-odbrana, a verujemo da ne želite da se vaš brak ili veza pretvore u sudnicu.

“Zvučiš kao tvoja mama.”

Najbolje je da u toku rasprave držite fokus isključivo na vama dvoma i da ne uključujete nekog trećeg. Ako ga upoređujete sa njegovom porodicom, jasno mu dajete do znanja da je ne podnosite i bežite od trenuntnog problema koji nema nikakve veze sa njegovom mamom ili porodicom.

PROČITAJTE I..."Nisam spreman za vezu": Pravo značenje njegovih rečenica

“Misliš da si bolji od svih ostalih.”

Nikada nemojte da stavljate reči u usta partneru ili da govorite o čemu razmišlja, kad on zapravo to ne misli ili nije rekao. Ne znate kako se on oseća i svoje pretpostavke zadržite za sebe, jer ako će on svakako reći šta mu zaista smeta, inače ćete ga takvim postupkom uvrediti jer i sami znate da to nije istina, a on će videti da nemate baš neko mišljenje o njemu.

“Da li izgledam kao da sam se ugojila?”

Pitanja vezana za kilažu ili promenu imidža najstarija su granata kojom započinjete svađu. A ono što stvarno mislite kada postavljate ta pitanja je: “Znam, ugojila sam se, nisam srećna svojom frizurom i hoću da mi kažeš da ti je to OK!”

PROČITAJTE I... Tu nema sreće: Ako čujete sledeće rečenice od njega, BEŽITE ŠTO PRE

“ Je l’ si ti to nabacio neki kilogram?”

Nekonstruktivne kritike na njegov fizički izgled, ne vezano da li se radi o kilaži, stajlingu ili frizuri nisu poželjni, bolne su i govore mi jasno da nije dovoljno dobar za vas. 

Na sledećoj strani nastavak...