Istraživnje je sprovela stranica YouGov, a ono je urađeno na 1000 Amerikanaca, starijih od 18 godina, koji su morali da odgovore na pitanja vezana za ljubavne navike, preferencije te iskustva u sadašnjim i prošlim vezama.

Tako su rezultati pokazali kako je 21 osto osoba između 18 i 29 godina, i 17 odsto između 30 i 44 godina, najmanje jednom prevarilo svoje partnere.

Istraživanje je još jednom pokazalo i ono što već dugo znamo, a to je da su muškarci ti koji češće varaju pa je tako njih 25 posto otkrilo kako su se upustili u seksualnu avanturu sa ženom, koja nije bila njihova partnerka. Poređenja radi, to je priznalo i 13 posto žena.

69 posto pripadnica lepšeg pola takođe je svoju idealnu vezu opisalo kao potpuno monogamnu, dok je to isto učinilo 52 posto muškaraca.

Milenijumska generacija je i ta koja je sklonija vezama koje su otvorene, odnosno nisu monogamne, no upkos tome, tek se 6 posto ispitanika, između 18 i 29 godina i 9 posto u između 30 i 44 godine, izjasnilo kako je u takvim vezama, a četvrtina bi razmotrila tu opciju, u zavisnosti od situacije.

Šta kažete na rezultate?

Izvor: index.hr