Sasvim je jasno da muškarci i žene o većini stvari razmišljaju na potpuno različiti način. Čast izuzecima, ali prosečna žena je u stanju da zakomplikuje najjednostavniju stvar na svetu – zato je vreme da se žene u nekim stvarima ugledaju na muškarce. Evo na šta mislimo...

# Izbegavamo da kažemo u čemu je problem

Žene se od detinjstve uči da moraju da budu drage, pristojne i simpatične, a u odraslom se dobu to često pretvori u izbegavanje iznošenja problema. Svaki muškarac koji je ikad pitao ženu je li sve u redu i dobio odgovor “nije mi ništa” zna o čemu pričamo. Muškarci su po ovom pitanju jednostavniji - ako postoji problem, oni će ga imenovati i pokušati da ga reše.

# Sebe stavljamo na poslednje mesto

Požrtvovnost je divna stvar, ali sve ima granicu. Žene koje sebe stavljaju na zadnje mesto najčešće s vremenom počnu da zameraju drugima što ih iskorišćavaju, iako u većini slučajeva same insistiraju da budu na zadnjem mestu. Malo “muške” sebičnosti nikad ne škodi.

# Preispitujemo svoja osećanja

Većina muškaraca zna šta oseća, pa će tako muškarac koji zna da više ne voli ženu s kojom je u vezi eventualno još malo promisliti o svemu, a onda reagovati. Žene, s druge strane, vole da preispitaju svaku svoju odluku više puta, čak i ako je sasvim jasno o čemu se radi.

# Mislimo da je život romantična komedija

Filmovi su nam zatrovali um srećnim završecima, pa je tako sasvim uobičajeno da žena očekuje filmski scenario i u stvarnom životu. Muškarci, s druge strane, znaju da ne postoji scenario i da se radnja odvija samo onako kako je sam usmeriš.

# Previše analiziramo

Svaka poruka je prilika za analizu. Šta je hteo da kaže, šta je mislio kad je rekao nešto, šta drugarice misle o svemu? Preterano analiziranje svake sitnice može ženu dovesti do ludila, pa bi i ovde bilo pametno primeniti muški pristup – manje razmišljanja i preuveličavanja sitnica.

Izvor: index.hr