Ukoliko ste i vi jedna od onih devojaka koje se pitaju kada će im se sreća osmehnuti i zakucati na vrata, odmah da vas upozorimo da je ona već tu! Umesto što ćete uporno čekati da se nešto lepo desi, krenite po vaše parče ljubavi!

Napravite male izmene u životu i U načinu razmišljanje i napravite sledećih 10 koraka koje vas dele od prave ljubavI!

Budite iskreni prema sebi

Da li tražite pristojnog i ljubaznog dečka? Nemojte se stideti da to i priznate. Potraga za gospodinm Pravim nije laka, ali jednom morate da počnete (ukoliko u međuvremenu on nije pronašao vas). Bez stida napravite listu prioriteta šta vam je bitno i kakvog želite, pa samim tim će vam potraga biti olakšana.  Bar ćete znati u kom smeru da tražite.

Budite iskreni prema ostalima

Pre svega nemojte glumiti kako vam niko nije potreban i da ste dovoljni sami sebi jer to nije tačno. I slobodno pitajte najboljeg druga  /drugaricu / koleginicu da li ima nekog kandidata za vas. Budite iskrene, slobodne, raspoložene... Tražiti ljubav nije zabranjena i sramotna stvar.

Analizirajte svoj život

Sve dok ne znate koji su vaši prioriteti, šta želite i kakvog partnera želite teže će vam i biti da ga pronađete. Probajte sledeću metodu: uzmite parče papira, nacrtajte krug i podelite da na delove. U svaki deo ispišite sledeće: karijera, ljubav, hobiji, zabava, prjatelji, porodica... Pored svakog napišite koliko ste zadovoljni i koja su vam polja popunjena. Na taj način imaćete sliku svog života i biće vam lakše da se upravljate koji deo treba da popunite.

Definišite kakvog tačno dečka želite pored sebe

Koji kvaliteti su vam najbitniji? Šta možete da tolerišete, a šta ne? Da li vam je bitna njegova prošlost? Da li priritet dajete fizičkom izgledu? Opišite tačno kakvu osobu želite pored sebe, jer će vam biti lakše oko izbora. Naravno, to ne znači da morate striktno ići po pravilima i tražiti osobu iz mašte, ali bar ćete znati kakvog partnera otprilike želite.

Zaboravite na strereotipe

Shvatićete i same vremenom da "bogat i lep", ne mora da bude dobra prilika i pravi izbor za vas. Možda će  vaš gospodin Pravi biti šarmantan i skroman, ali sa kvalitetima koji će vas stvarno usrećiti. Bez obzira na to da li tražite osobu za ceo život ili prijatelja, nikada ne posmatrajte kroz prizmu stereotipa. Zaključujte na osnovu neposrednog iskustva, a nikada na osnovu priča koje ste čuli.

PROČITAJTE I... Horoskop otkriva: Gde vas čeka srodna duša!

Učite na greškama

Mislite da je veza nemoguća bez patnje i nerviranja? Svi smo imali loša iskustva, ali ne znači da će se uvek ponavljati. Iz prethodne veze gledajte da što više naučite kako biste te greške ispravili u narednoj. Analizirajte prethodne ljubavne odnose, naučite nešto novo... Nijedna bivša veza nije neuspeh, već dobra lekcija iz koje možete toliko toga novog saznati. 

Zaljubite se prvo u sebe

Pre nego što zavolite bilo koga morate voleti najvažniju osobu u životu, a to ste VI! Gledajte sebe očima zaljubljenog muškarca. Zaljubite se u svaku svoju vrlinu i manu. Volite svaku svoju oblinu i nesavršenost. Ako sebe ne volite, kako mislite da će neko ko nije sa vama ceo život i svaki trenutak voleti na pravi način?

Probajte nešto novo

Otvorite vrata novim iskustvima i ljudima... Budite druželjubivi i otvoreni da probate nove stvari za koje niste znali ili čuli pre. Sakrijte strah i odložite ga u neku kutiju gde nikada neće moći da vas naće. Ne sputavajte sebe i nemojte se lišavati novih stvari i zadovoljstva, jer nikada se ne zna gde se krije vaša sreća.

Izađite iz zone komfora

Da budemo realni, pravu ljubav ćete teško naći u okrilju svog doma! Ako izuzmemo društvene mreže i mogućnost da tamo sretnete gospodina Pravog, šanse su gotovo nikakve da se zaljubite dok sedite u fotelji i gledate film. Zato, izađite iz kuće, sredite se, družite se... Sreća vas sigurno čeka negde iza ćaoška samo treba da se pokrenete i uhvatite je.

Nemojte da budete previše skormne 

Zapamtite da zaslužujete najbolje! Sreća dolazi ljudima koji su spremni da je prihvate i koji je dozivaju. I da, sreća pripada i vama! Kao i prava ljubav i pravi muškarac.