Čak i najsnažnije ženama koje uvek drže do sebe i svojih potreba prave greške kada je ljubav u pitanju.

1. Prelazite preko njegovih prestupa koji vas čine duboko nesrećnom

Neki postupci jednostavno se ne mogu oprostiti. Postoje parovi koji mogu preći preko prevare ili uvrede i ponovno steći poverenje, ali to se događa samo kada druga strana koja je kriva za ove prestupe iskreno žali zbog njih i promeni svoje ponašanje na bolje.

Bez toga nema oproštaja i poverenja. Ako ste svom partneru objasnili šta vas je duboko povredilo, ali on to i dalje radi, prelazak preko toga neće vas učiniti srećnijom. Psiholozi upozoravaju da ignorisanje problema dugoročno šteti vezi ili braku i ponekad je bolje pošteno se posvađati nego ćutati o tome šta vas muči.

Ako se problem ne može rešiti, a vi ste i dalje nesrećni, onda je bolje prekinuti vezu nego ostati u njoj.

PROČITAJTE I... 4 greške zbog kojih ne možete da pronađete ili zadržite ljubav

2. Zanemarujete svoje potrebe na račun njegovih

Kako biste uspostavili zdrav odnos, ne samo ljubavni nego i prijateljski, sebi morate biti na prvom mestu. Žene često imaju potrebu da maksimalno ugode svom partneru u svim aspektima zajedničkog života i istovremeno zanemare svoje potrebe.

Uvek se prilagođavate njegovom rasporedu, kuvate samo ono što on želi, u najintimnijim trenucima važno vam je da on bude zadovoljen, a vi svojevoljno igrate sporednu ulogu. Sve su ovo situacije u kojima ne mislite na sebe, a trebali bi.

Zapamtite da je temelj svake veze kompromis i ravnopravnost, a vi ste jednako važni kao i vaš partner.

Izvor: zadovoljna.hr