Iako za muškarce važi da su mnogo direktniji od žena i da ne vole okolišanje, malo je onih koji će vam već na prvom sastanku iskreno reći: “Sviđaš mi se”.

Ipak, postoji nekoliko “nemih” načina da, dok ste u fazi muvanja, saznate da li mu se zaista dopadate, te da li vas doživljava kao osobu sa kojom želi vezu.

Pušta vas da pričate

Ne bukvalno već u odnosu na muškarce koji na sastanku jednostavno ne daju ženi da dođe do reči. Ako vam muškarac postavi pitanje i pusti vas da do kraja kažete misao, ne prekida vas već vam postavlja dodatna podpitanja, to znači da vas sluša i da želi da nauči nešto o vama.

Posmatra vas

Dok je na sastanku sa vama, njegov pogled ne luta već ste mu vi u fokusu pažnje. Ne gleda u mobilni telefon, niti baca pogled na veliki ekran TV-a u kafiću, a prolaznike oko vas ni ne primećuje. Frajer koji za vreme razgovora ne skida oči sa vas, definitivno je zainteresovan.

Ponavlja vaše pokrete

Stručnjaci za komunikaciju i govor tela kažu da ljudi nesvesno kopiraju tuđe pokrete ako im se ta osoba sviđa. Ako vam na momente muškarac deluje kao sopstveni odraz u ogledalu, to je znak da ste mu toliko zanimljivi da želi da ima što usklađeniju komunikaciju s vama.

Priča o planovima za budućnost

Nije reč o ozbiljnim planovima koji sežu u daleku budućnost, već o planovima za neki naredni period koji se tiču njegovih poslova, odlaska na odmor i slobodnih aktivnosti. Ako vam iznosi svoj “raspored” to je jasan pokazatelj da želi da vas uključi u isti.

Javlja se na vreme

Muškarac koji vam zakazuje sastanak svega par sati ranije, nije previše ozbiljan (osim ako ste već dugo zajedno). Onaj koji želi da osigura da ćete biti dostupni za njega, potrudiće se da susret za uveče organizuje ujutru ili čak dan, dva ranije i ponudiće vam nekoliko opcija za taj susret.

Izvor: besno pile / index.hr