Uprokos popularnom verovanju, ljubav ne pobeđuje sve. Veze se raskidaju iz različitih velikih i malih razloga. Često nakon raskida razmišljamo o tome šta je zapravo razlog tog prekida i premotavajući film na celu vezu uvidimo da tu i nije se baš išlo kako treba. Međutim, to su stvari na koje nismo obraćali pažnju u trenutku.

Dobra stvar je što smo verovatno naučili nešto iz ovakvih situacija, ali smo potrošili energiju trudeći se da nešto uspe.

Predstavljamo vam šest znakova koji ukazuju na to da veza neće uspeti.

Nemate hemiju.

On je divan, ima savršenu kosu, prelep osmeh, ponaša se prema tebi kao prema princezi i obožavaš da provodiš vreme sa njim, ali nešto fali. To je hemija. Zbog zajedničke hemije poželiš nekoga da poljubiš i osećaš leptiriće u stomaku kad god ste zajedno, ali bez hemije odnos koji imate je čisto drugarski. Nemojte čekati na hemiju i pokušavati da je isforsirate, ako je nema - neće je ni biti. Nemojte gubiti vreme pokušavajući da osetite leptiriće u stomaku samo zato što vam neko odgovara.

Zloban je.

Svaka žena je u životu imala fazu kada su je privlačili “loši momci”. Jeste zanimljivo izlaziti sa tipom koji je “bad boy”, ali nije zanimljivo izlaziti sa nekim ko je zapravo zloban. To je osobina koja ne nestaje, nego se sa godinama samo pogoršava, a to nije dobro. Ako je tvoj partner često bezobrazan, bilo prema tebi ili prema drugima, trebalo bi da okončaš vezu. Zloba može dovesti do drame i zlostavljanja, a to vuče nisko samopouzdanje i svakakve negativne situacije.

Ili, jednostavnije rečeno: Život je kratak da bi se nosila sa zlim ljudima. Zaslužuješ bolje.

Tajming nije dobar.

Veze koje non stop pucaju nikad neće uspeti i one mogu samo da ti donesu bol. I da, sigurno si negde čula priču kako je neko u vezi prošao kroz sve to i završio u braku. E pa takve stvari se retko događaju. Čekanje boljeg tajminga i konsantno “šta bi bilo kad bi bilo” razmišljanje je čisto gubljenje vremena.

Ako niste zajedno, nije vam suđeno da budete zajedno, jer bukvalno niste zajedno.

Možda će tajming biti dobar u budućnosti, ali to je u budućnosti, ne možeš čekati na to. Ako ti izgleda da tajming sa nekim koga voliš nije dobar, to je zato što očigledno ne gledate u istom pravcu. Možda nikad nećete ni gledati. Tužno je, ali je istina.

Nisi najbolja verzija sebe.

Zdrave veze bi trebalo da izvuku najbolje iz tebe, pa dobro obrati pažnju kada se to ne dešava. Ovo dolazi u različitim oblicima, i nekad nije lako shvatiti šta se zapravo dešava. Veza bi trebalo da ti dozvoli da izrasteš u najbolju verziju sebe, jednstvenu i autentičnu. Ozbiljna veza bi trebalo da ti pomogne da se razvijaš, a ne da te vuče duboko i učini da izgubiš sebe.

Osećaš pritisak da ostaneš u vezi...

Nemoj da misliš da je prekasno da raskineš, koliko god dugo da ste zajedno - ako više nisi srećna, nemaš šta da tražiš tu. I nemoj ostajati sa nekim u vezi zbog toga što se dopada tvojim roditeljima, prijateljima ili bilo kome ko nije TI. Teško je prekinuti vezu, pogotovo dugu i ozbiljnu, ali je teže živeti u vezi koja ti ne donosi radost i zadovoljstvo.

... Ili jednostavno želiš da odeš.

Možda nemaš razlog za raskid, ili jednostavno ne vidiš šta je to što u vezi ne štima, ali nešto ti fali i želiš da izađeš iz te veze. Uradi to. Raskini! Možda ćeš pomisliti da nije u redu da prekineš godine veze zbog toga što osećaš da ti nešto fali, ali samo razmisli - da li bi volela da si u vezi sa nekim ko želi da ode od tebe? I razmisli da li želiš da trošiš vreme u vezi u kojoj se osećaš kao zarobljena?

Nijedan raskid nije lak, ali ako osećaš pritisak da ostaneš u vezi ili želiš da odeš, imaš dva izbora: prvi je da dođeš do zaključka u čemu je problem i probaš da ga rešiš, a drugi je da raskineš i da nastaviš dalje. 

Priredila: Bojana Đorđević