Znamo, niko nam nije rekao da su veze pune zamki, ali svako ko je bio u malo dužoj vezi zna da se one skrivaju na sve strane. Nije ih teško izbeći, samo ih treba uočiti.

Zamka #1: Mir u kući

Neki parovi se ne svađaju zbog mira u kući, a upravo ih to nakon nekog vremena uništi. Mir u kući je divna stvar, ali ne postiže se ako obe strane ćute i ne govore šta im smeta. Za mir u kući je najbolje mirno porazgovarati o problemima i krenuti dalje.

Zamka #2: Slobodno vreme

Samo zato što ste zajedno, ne znači da stalno morate biti zajedno. Pametni parovi to znaju, ali ima i puno onih koji se osećaju loše ako odvoje vreme samo za sebe. Nije važan kvantitet, nego kvaliteta, a vreme koje provedete zajedno će biti kvalitetnije ako se tu i tamo odvojite.

Zamka #3: Ljubomora

Neki tvrde da je mora biti, neki je ne podnose, a istina je da je ljubomora uvek stvar pojedinca. Mnogi se parovi svađaju zbog previše ili premalo ljubomore u vezi, a pametni parovi znaju da je ljubomora samo zamka koju treba zaobići.

Zamka #4: Prijatelji

Iako bi bilo idealno da vi volite sve njegove prijatelje, da oni obožavaju vas i da ista stvar bude s vašim drugaricama kad je u pitanju vaš dečko, istina je da će se retko kad baš svi prijatelji slagati s vašim ili njegovim izborom. Ako imate prijateljicu koja ga ne voli, to nije kraj sveta, kao što nije kraj sveta ako neki njegov drugar ne misli da si idealna devojka za njega.

Zamka #5: Pažnja

Neki muškarci su romantični i opsednuti gestovima, neki nisu, a ista je stvar sa ženama. Ako ste vi izrazito romantični i stalno imate potrebu da malim znacima pažnje osvajate svog dečka, nemoj misliti da i on mora biti isti. Mnogi parovi se svađaju jer je jedna strana romantična, a druga nije, pa romantična strana nedostatak romantike interpretira kao nedostatak ljubavi. Veze su uvek kompromis, čak i kad su u pitanju gestovi.

Izvor: index.hr