Toliko vam nedostaje da mislite da ćete umreti. Ne možete da verujete da vam je veza pukla. Ljuti ste, uplašeni i slomljenog srca, i ponovo se pojavljuju vaši strahovi o napuštanju. Plašite se da nikad nećete naći muškarca koji će vas istinski voleti i brinuti o vama. Oplakujete vezu za koju ste mislili da je večna. 

Gubljenje partnera iz  bilo kog razloga iscrpljujući je događaj. Kad pokušavate da prebolite raskid, suočavate se s rolerkosterom bolnih emocija. Jednog momenta želećete da prebijete bivšeg momka i izbodete ga štiklom zbog njegovog nedostatka emocija ili izdaje. Već sledećeg, paralizovani ste od žaljenja za svojom vezom. 

Razvlačite se po stanu u stanju apatije i beznadežnosti i popuštate pod naletima krivice, neverice, žaljenja, besa, tuge i očaja. Ako je vaš momak imao nasilničke sklonosti, možda se borite da prihvatite stvarnost toksičnosti vaše veze. Mrzite ga. Volite ga. Nedostaje vam. I opet ga mrzite jer je bio čudovište. 

PROČITAJTE I... 12 stvari koji će vas izlečiti i od najgoreg raskida

Ne želite da prestanete da žalite ili da ga mrzite, jer se bojite da ćete, ako nastavite, samo nastaviti i da se mentalno držite njega. Teško vam je da prihvatite bolnu stvarnost, a to je da ste zaista ostali bez njega - zauvek. Nažalost, kroz ovih pet faza moraćete da prođete dok ste u procesu 

Poricanje: “Ovo se ne dešava”

Nadate se da će ipak da pozove ili pošalje poruku. U šoku ste što se to desilo. Vaše srce odbija istinu. Osećate se razoreno, ošamućeno, uplašeno i ukočeno. Plačete i mislite da je nemoguće da je to stvarnost. Niste sposobni da prihvatite svoj gubitak. Držite se nade da ćete se na kraju pomiriti sa partnerom, koji će se pojaviti pred vašim stanom pun kajanja, želeći vas nazad.

Najteže od svega jeste konačno odricanje od nade da ćete se pomiriti. Poricanje konačnosti vaše veze odlaže neizbežno. Dok to traje, zaglavljeni ste u stanju poricanja i nesreće.

PROČITAJTE I... Godinu, dve ili zauvek: Koji je rok trajanja zaljubljenosti?

Bes: “Zašto se ovo dešava? Ja to ne zaslužujem.”

Zatupljujući efekti poricanja počinju da se tope, i pojavljuje se bol. Niste spremni da prihvatite stvarnost gubitka partnera. Vrlo ste ljuti na svog momka zbog njegovog nedostatka emocija, izdaje ili maltretiranja. Pokušavate da potisnete bes, ali morate da krivite nekog za nepravdu koja vam je naneta, pa ćete projektovati svoju agresiju na svakoga ko vam se nađe na putu. 

Bes je znak potisnutih emotivnih problema. Morate da osećate bol da biste usmerili svoj ugušeni bes uperen ka onima koji to ne zaslužuju. 

Na sledećoj strani pročitajte koje tri faze slede poricanje i bes!