Znamo koliko su raskidi gadni i da sigurno jedan period nećete želeti da budete u kontaktu sa muškim bićima! Međutim, mi znamo i kako da vas izlečimo od raskida! Pratite samo naših 12 saveta!

Proživite sva osećanja

Možda ste do sada verovale da treba da glumite hrabre, jake i da ne dozvolite da vas osećanja i suze savladaju, ali to zapravo nije tako! Pokažite sva osećaja i raspoloženja kako bi ona konačno nestala, a vi nastavili dalje! Ukoliko ih uporno skupljate u sebe, u nekom trenutku će morati da izađu! Zato dozvolite sebi da plačete, žalite, krivite sebe, krivite njega...I sve ostalo što vam u tom trrenutku padne na pamet ili naiđe!

Dajte sebi krajnji rok za tugu

Da budemo iskrene, sve na ovome svetu ima svoj rok trajanja, pa i tuga za bivšim dečkom! Recite svojim prijateljima da vam daju podršku, da vam pomognu razgovorima ili izlascima da se što pre oporavite i nastavite dalje! Odredite neki datum do kojeg vam je “dozvoljeno” da patite i budete depresivne!

PROČITAJTE I... 15 načina da prebolite raskid i nastavite dalje kao odrasla osoba

Izbacite ga sa svih društvenih mreža

Da, znamo da vas i dalje zanima šta lajkuje, objavljuje na društvenim mrežama, ali ukoliko želite da ga izbrišite iz realnog, moraćete to da učinite i iz virtuelnog! Opcije Hide ili Unfolow su idealne da sakrijete sve trenutne objave vašeg bivšeg momka, ako još uvek niste spremne da ga uklonite sa na primer Fejsbuka!

Napravite listu stvari za budućnost

Ne mislimo na one dosadne TO DO liste, koje zapravo nikada nećete ispuniti i koje će kupiti prašinu na vašem radnom stolu! Jednostavno, zapišite u svoj dnevnik, svesku stvari koje želete da vam se dese u budućnosti, a mislite da imate šanse da utičite na njih! Na primer: Prihvatiti poziv na piće slatkog komšije/ kolege; Konačno posetiti Barselonu; Promeniti boju kose!

PROČITAJTE I... Iz psihološkog ugla: Zašto nas raskid toliko boli?

Kupite novu posteljinu

Složićete se da je pravi emocionalni terorizam da spavate u posetljini koja još uvek misiše njega! Zato, predlažemo da nabavite novu koja i ne podseća na prethodnu u kojoj ste proveli divne trenutke sa osobom koja vam je slomila srce!

Preuredite svoju sobu

Pomerite krevet na drugi kraj sobe, promenite ramove za slike, kupite mirišljive sveće, unesite cveće, a što je najvažnije - pomerite sve stvari koje vas podsećaju na njega i zajedničke trenutke!

Na sledećoj strani pročitajte još 6 stvari koje će vam pomoći da prebolite raskid!