Ukoliko i vama često u snove dolazi bivši dečko i snovi nisu tako bezazleni i naivni, ne brinite, niste sami. 

Prema jednom istraživanju koje je obavio DreamsCloud (sajt namenjen za istraživanje snova) mnogo više ljudi sanja svoje bivše partnere nego sadašnje.

Sajt je obuhvatio 1,172 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja šta su najčešće sanjali, tj koga.

29 odsto je priznalo da sanja o bivšim ljubavima, dok 25 odsto mašta o sadašnjim. I samo jedan od pet ispitanih bi priznalo partneru da su sanjali kako ga u snovima varaju. 

Da li je zaista strašno sanjati bivše zaboravljene partnere i šta to podsevst želi da nam poruči?

“Generalno, seksi fantazije i snovi o drugim ljudima su sasvim normalna pojava”, kaže Ana Mekej, licencirani savetnik i terapeut za veze. “To ne mora nužno da znači da želite da varate partnera. Vi jednostavno imate osećanja i za druge ljude”, dodaje ona.

(Skroz vam su oprošteni snovi i osećanja na primer o Rajanu Goslingu ili Tom Hardiju).

“I u slučajevima da sanjate kako se žestoko ljubite sa bivšim, to ne znači da je vaša sadašnja veza u problemu. Ukoliko vam je sadašnja veza odlična, ovakvi snovi uopšte ne treba da vas brinu i podstaknu na razmišljanje”, tvrdi Mekej.

PROČITAJTE I... 5 snova koji vam predviđaju ljubav

Terapeutkinja objašnjava kako ovi snovi mogu ukazivati da imate nedovršena posla sa bivšim ili neki osećaj krivice pa kroz snove pokušavate da rešite probleme.

Međutim, može i ukazivati da u vašem sadašnjem odnosu nešto nije kako treba ili ne zadovoljava sve vaše potrebe. 

Razmislite koliko ste zaista srećni sa sadašnjim partnerom... Da li zadovoljava sve vaše potrebe u vezi? Da li ste nečim možda nezadovoljni?

Ukoliko ste potpuno zadovoljni, seksi snovi sa nekim drugim ili bivšim partnerom ne moraju apsolutno ništa da znače. Uspomene, sećanja i osećanja koja se nalaze u vašoj podsvesti ne mogu nestati tako lako i s vremena na vreme mogu se vratiti u formi sna.

Da li da krijete svoje “vlažne” snove ili ipak biti iskren prema partneru i podeliti?

Teri Orbuč, savetnik za ljubavne veze savetuje da nema potrebe da delite sa sadašnjim partnerom svoje seksi snove, osim u slučaju da mislite da se iza toga krije veći problem.

Na početku veze dok ne utvrdite temelje svog odnosa, bolje je da ovakve informacije zadržite za sebe, a kasnije sami odlučite da li je u redu da podelite svoj esnove sa voljenom osobom.