Veridba je ogroman korak u svakoj vezi. U toj fazi ljubavne veze već biste puno toga trebali da znate o partneru, a pre nego što se verite svakako biste trebali da obavite i tri razgovora vrlo bitna za vašu zajedničku budućnost...

POČITAJTE I...30 pitanja koja će vam otkriti da li ste spremni za brak

Ako vam se mišljenja razilaze u ovom razgovoru, pitajte partnera zašto se tako oseća i koliko čvrsto stoji pri svom mišljenju. Da li je urezano u kamen? Ili može da zamisli da tokom vremena promeni mišljenje? Ako se partnerovo mišljenje neće menjati, morate doneti odluku o tome da li želite ostati s tom osobom ili ste spremni da zbog nje promenite sopstveno mišljenje.

Pre nego što odlučite da se verite, s partnerom obavezno morate obaviti razgovor o...

#... deci

Jedna od najvažnijih stvari, pre nego što ozbiljno počnete da planirate zajedničku budućnost, je da s partnerom razgovarate o osnivanju porodice i odgajanju dece. Da li želite da vaš partner jednog dana postane roditelj ili ne? To je pitanje na koje morate znati odgovor i u slučaju da vi želite decu i da ne želite. Razgovor o ovoj važnoj temi možete započeti tako da iskažete svoj stav o tome koliko vam je važno da imate decu (ili nije). Kada obelodanite sopstveni stav, pitajte partnera kakvi su njegovi stavovi, odnosno da li želi isto što i vi.

#...novcu

Veridbe u većini slučajeva podrazumevaju i zajednički život, a time i deljenje finansija. Veridbe su svakako korak nakon kog imate pravo na uvid u financijsku situaciju partnera. Pitajte ga da li ima nekih nevraćenih dugova i neotplaćenih kredita, ima li ušteđenog novca, a možete početi razgovarati i o tome kako ćete platiti venčanje.

O novcu je ponekad teško razgovarati, ali ovo je vreme kada treba biti iskren. Razgovarajte o tome šta će vam, u vašem zajedničkom životu, biti prioriteti kada je o trošenju novca reč, a na čemu biste mogli uštedeti. Važno je uvideti i vaše i njegove prioritete, gde se poklapaju, a gde biste trebali učiniti kompromis.

POČITAJTE I...10 znakova koji da još uvek niste spremne za brak

#...navikama

To što ste se verili ne mora da znači da ćete početi i da živete zajedno jer i danas neki parovi krenu u zajednički život tek nakon što se venčaju, ali bez obzira na to dobro je imati neku predlog kako bi vaš zajednički život jednog dana mogao da izgleda.

Razgovarajte s partnerom o vašim navikama, obavljanju kućanskih poslova, dnevnom ritmu... Morate biti svesni da deljenje života s nekim, bez obzira na to koliko volite tu osobu, ima svojih prednosti i mana. Važno je samo da je prednosti više od mana.

Izvor: Zadovoljna