Komunikacija je ključ srećne veze, a opet to je i najveći problem između muškaraca i žena. I muškarci i žene treba da preuzmu odgovornost za pogrešne poteze u komunikaciji. Ovog puta skrećemo pažnju na propuste žena. Naime, stručnjaci su naveli nekoliko osnovnih grešaka koje čine žene dok razgovaraju sa svojim muškarcima.

Taktika manipulacije

Neke žene koriste se manipulacijom kako bi od svog muškaraca dobile ono što žele, uključujući i razgovor. Takav pristup neko vreme deluje, ali muškarci posle nekog vremena shvate šta im radite i tada se povlače. Od svih loših pristupa komunikaciji, ovaj je najdestruktivniji jer kod muškaraca stvara osećaj izigranosti i iskorišćenosti. Manipulisanje je loše jer dovodi do udaljavanja partnera i do prekida veze. Razmislite zašto se koristite manipulacijom. Je li to jedini način na koji znate da komunicirate? Ovo je problem koji je puno više vaš nego njegov. Vreme je da naučite pristojno komunicirati, da pritom uvažavate i sebe i partnera.

Agresivan pristup

Kada razgovarate s muškarcem borbenim i napadačkim tonom, on oseća da ga vređate i ne poštujete. Takav način vam neće pomoći da dobijete to što želite. Tačnije, agresivnim razgovorom ugrožavate svoju vezu jer će i on tada odgovoriti agresivno ili obrambeno. U svakom slučaju reakcija neće biti dobra. Umesto agresije, odaberite mirniji pristup. Recite mu ono što želite, ali recite to mirnim i stabilnim nastupom.

Loš tajming

Za razliku od žena, muškarci ne mogu raditi više stvari istovremeno. Isto tako, ne mogu razmišljati o više stvari istovremeno. Ako mu kažete sve ono što vas brine dok je on koncentrisan na nešto drugo, znajte da neće dobiti njegovu punu pažnju. Ma koliko se vama njegova trenutna aktivnost činila glupa, morate imati poštovanje za stvari koje on voli. Dakle, to nije vreme kada treba da razgovarate s njim, ako zaista želite da se problem reši. Najbolje je da mu pristupite dok radi nešto drugo i kažete mu da biste želeli da razgovarati s njim kad završi to.

Dramatični ispadi

Jesu li suze i verbalni izlivi bola česti pratioci vašeg razgovora s njim? Ako je to zaista slučaj, znajte da vam to ne pomaže jer se on neće saosećati s vama kad ste u takvom stanju. Tačnije, njega će to umoriti jer većinu muškaraca umara žensko neprestano kukanje i negativnost. Njihov mozak funkcioniše na drugačiji način i njima je zaista teško da shvate zašto morate plakati kad je vreme za razumno ponašanje. Vreme je da promenite takav pristup. Umesto pomalo dečijih emotivnih ispada, kontrolišite svoje emocije i ono što imate da kažete izrazite mirno i verbalno.